Kleskjeden Moods of Norway er konkurs

Butikken i Trondheim kan bli stengt torsdag.

  Foto: Sebastian Bjerkvik

Saken oppdateres.

Etter 14 år i en tøff klesbransje raknet det for Moods of Norway etter flere måneder med dårlig lønnsomhet. – Takk for dansen, sier gründer Simen Staalnacke.

– Moods of Norway har vært et fantastisk, norsk gründereventyr i 11 av de 14 årene selskapet har eksistert. Vi vil takke alle som har vært med oss på denne ferden. Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette eventyret fikk en lykkelig slutt, sier Moods-gründer og designer Simen Staalnacke.

Overrasket over konkurs

Niklas Hovland er fungerende daglig leder hos Moods of Norway i Olav Tryggvasons gate i Trondheim. Han er kjent med konkursen, men har ikke fått beskjed om hvilke konsekvenser det får for butikken han har ansvar for.

- Jeg vet ikke så mye mer enn det som står i pressemeldingen som er sendt ut, sier han.

- Kom konkursen overraskende?

- På en måte.

- Vet du hva som skjer med butikken i Trondheim?

Det kan hende at vi stenger dørene i morgen, jeg vet ikke. Vi har fått beskjed om at det kommer en avklaring i løpet av dagen, sier Hovland.

Banken sa opp kreditten

Det ble kroken på døra da selskapets bank denne uken sa opp kreditten til Moods of Norway og det ikke lyktes å hente ny kapital i tide. De 100 medarbeiderne på kontorene i Stryn og Oslo og i 18 butikker over hele landet ble informert om konkursen onsdag.

– Styret har arbeidet med å sikre fortsatt drift i Moods of Norway AS, blant annet gjennom tilførsel av ny kapital. Styret har ikke lyktes i dette arbeidet og så dessverre nå ingen annen utvei enn å begjære selskapene konkurs, sier styreleder Jan Egil Flo.

LES OGSÅ: Giganttap for Moods of Norway


Tøff bransje

Selskapet peker på at inntjeningen har vært altfor dårlig i mange måneder. Det vises til et resultat før skatt i 2016 på minus 30 millioner og at regnskapet per august 2017 viser en fortsatt negativ utvikling. Konkursen omfatter bare Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS. Selskapene Brandstad, Moods Sverige og Moods USA fortsetter som normalt.

Selskapets internasjonale satsing og varekostnader i amerikanske dollar, samt valutaeksponeringen som nå ytterligere har forverret en fra før presset økonomisk situasjon, som noen av årsakene til den svake lønnsomheten.

– Klesindustrien er en tøff bransje med hard konkurranse og pressede marginer. Selskapet har jobbet med å kutte kostnader og effektivisere driften, og med å videreutvikle merkevaren. Dette har dessverre ikke gitt tilstrekkelig effekt, medgir selskapet i meldingen.

LES OGSÅ: Nå er Rema-ansatte kledd i Moods of Norway

Utrolig trist dag

Det er nå opp til bostyrer hva som skjer med den videre driften av selskapene og butikkene.

– Dette er en utrolig trist dag for alle i Moods of Norway. Gründerne og styret vil takke alle våre ansatte for den utrolig gode jobben de har gjort i en så turbulent tid, sier Staalnacke og avslutter på følgende måte:

– Tusen, tusen takk for dansen.

Moods of Norways butikk i Olav Tryggvasons gate har seks ansatte. Butikken kan bli stengt fra torsdag.  
        
            (Foto: Sebastian Bjerkvik )

Moods of Norways butikk i Olav Tryggvasons gate har seks ansatte. Butikken kan bli stengt fra torsdag.   Foto: Sebastian Bjerkvik

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå