NTNU-studenter vant nasjonal gründerkonkurranse

Oppstartsbedriften Bedrock vant den nasjonale finalen i innovasjonskonkurransen Venture Cup.

VINNERE: Folkene som står bak oppstartsbedriften Bedrock mener at de kan spare bygg- og anleggsbransjen for store beløp. Bedrock vant lørdag den nasjonale finalen i Venture Cup. Fra venstre: Anniken Hofgaard, Stine Norum, Espen Solheim, Celina Hagen, Lauga Oskarsdottir, Trond Riiber Knudsen og Javad Mushtaq. 

Saken oppdateres.

Venture Cup er en nasjonal konkurranse for å kåre den beste forretningsplanen. Lag fra NTNU har vunnet den årlige konkurransen en rekke ganger.

Studerer ved NTNU

Lørdag skjedde det igjen, Da oppstartsbedriften Bedrock vant den nasjonale finalen i Oslo. De åtte bedriftene som deltok i finalen har vært gjennom lokale og regionale konkurranser.

Sammen med partnere på Kjeller i Akershus er NTNU-studentene Celina Hagen (24) og Espen Solheim involvert i Bedrock. Begge er studenter ved NTNUs entreprenørskole. Hagen er fra Trondheim, mens Solheim er fra Asker.

Kartlegge byggegrunn

Bedrock vant tidligere i september den regionale delfinalen i Venture Cup i Trondheim. Bedrock har utviklet et geoteknisk instrument der lydbølger brukes for å kartlegge egenskaper i byggegrunn. Metoden kan spare byggebransjen for store utgifter. Instrumentet fra Bedrock er basert på lydbølger som omdannes til geoteknisk informasjon. Programvaren bygger på maskinlæring, som gjør det mulig å lage automatiske analyser av data. Til nå er grunnforhold blitt analysert manuelt.

LES OGSÅ: Disse vant Venture Cup i Trondheim i 2016

- Har utviklet seg lite

- Målet er at til og med personer uten geoteknisk ekspertkompetanse skal kunne bruke dette produktet, og på den måten spare bedriften for millionbeløp, sier Celina Hagen.

Hun peker på at bygg- og anleggsbransjen har utviklet seg lite de siste tiårene. Ett av tre byggeprosjekt blir forsinket fordi de møter ukjente grunnforhold.

- Det er stort behov for modernisering og nye løsninger som øker produktiviteten og kutter kostnadene, sier NTNU-studenten.

LES OGSÅ: Powel fikk ideer fra sommervikarene

Har tatt kontakt

Celina Hagen sier at flere markedsledende aktører har tatt kontakt med dem og ønsker et samarbeid om det geotekniske instrumentet.

- Vi har store planer fremover, og gleder oss til fortsettelsen, sier Celina Hagen, som er en av gründerne i Bedrock.

Bedriften ble startet i 2015 av Kjeller Innovasjon, Norsk institutt for luftforskning (NILU) og Norsar på Kjeller. Forskningsrådet har bidratt med fem millioner kroner til Bedrock.

På forsiden nå