I vedtaket fra NVE som kom onsdag har de lagt vekt på at utbyggingen vil være et bidrag til fornybar energiproduksjon med avgrensede miljøeffekter.

I tillatelsen står det at kraftverket vil bruke et fall på 179 meter og ha en forventet årlig produksjon på rundt 34 GWh. Dette tilsvarer strømbruken til 1700 husstander.

NVE mener det stort sett er områdene omfattet av naturreservat og nasjonalpark oppstrøms planområdet som har de største natur- og brukerverdiene i vassdraget, men de viser likevel til at padleinteressene vil bli påvirket ved utbygging i Garbergelva.

Det vises til at utbyggingen vil få konsekvenser for rundt 20 prosent i øvre del av en totalt fem kilometer lang padlerute mellom Kjinnbyttfossen og Kjeldstad. NVE mener likevel at det fortsatt vil være mulig å padle hele strekningen i perioder med flomvassføring om våren og høsten.

Utbyggingen vil derimot i stor grad redusere vassføringen gjennom Prestfossane i tørre perioder midt på sommeren.

NVE mener reinbeitedistriktet ikke vil rammes av utbyggingen, men de skriver i tillatelsen at det er et krav at anleggsfasen blir planlagt i samarbeid med reindriften slik at reinen blir minst mulig forstyrret.

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har derimot fremmet innsigelse til søknaden, og saken må derfor avgjøres endelig av Olje- og energidepartementet.