Signicat hedres i utlandet og oppretter kontor i Tyskland

Signicat mottar internasjonal pris og etablerer enda flere kontorer i Europa. Snart er de på plass også i Tyskland, men de lover at hovedkontoret forblir i Trondheim.

Mottok pris: John Erik Setsaas (til høyre) er «Identity architect» i Signicat og mottok på vegne av trondheimsselskapet en internasjonal pris under konferansen «World eID & Cybersecurity» i Marseille i Frankrike.Foto: Privat

Saken oppdateres.

Signicat har lenge sagt at de vil bli størst i Europa innen elektronisk identitet og signering, og tirsdagskveld mottok de en internasjonal pris under konferansen «World eID & Cybersecurity» i Marseille i Frankrike.

LES OGSÅ: Ledelsen i Signicat mener Trondheim er for lite til å spise kirsebær med de store

Signicat har hovedkvarter i Trondheim, hvor de utvikler løsninger til elektronisk signering og identifisering på nett. Typiske kunder er nettbanker, forsikringsselskaper og offentlige etater. I tillegg til hovedkontoret i det gamle slakterihuset ved politihuset i Trondheim, har selskapet opprettet kontorer i en rekke andre europeiske land for å slå seg inn på de europeiske markedene. Signicat har vokst med rundt 30 prosent hvert år siden etableringen i 2008, og nå er de til stede i alle de nordiske landene. I tillegg har de nylig åpnet kontorer i England og Nederland. Nå venter Tyskland.

Stadig i vekst: Administrerende direktør Gunnar Nordseth og finansdirektør Nina Svendsen Kvannli i Signicat jobber fra hovedkontoret, som fortsatt er i Trondheim selv om de stadig får flere kontorer i Europa.Foto: Kim Nygård, Adresseavisen

 

Viktig anerkjennelse

- Nå jobber vi med å etablere oss i Tyskland, for å satse på det tyske markedet, bekrefter John Erik Setsaas som er «Identity architect» i Signicat og til stede i Marseille for å motta prisen.

- Hva betyr det for Signicat å vinne denne prisen?

- Det er en ytterligere anerkjennelse av at det vi gjør er riktig, og så er det med på å synliggjøre oss ute Europa. Vi får prisen for vår digitale identitetsløsning, som brukes av over 250 kunder i Norden, og også av Rabobank i Nederland. Med denne prisen håper vi enda flere legger merke til oss, sier Setsaas som holdt tre foredrag om Signicats løsninger på World eID konferansen tirsdag.

Setsaas mener styrken til Signicat er at selskapet har ti års erfaring med elektroniske ID-er, slik som BankID, og at de tilbyr en lang rekke slike mekanismer i flere land, noe som gjør det enkelt for kunder som opererer på tvers av landegrenser.

LES OGSÅ: Signicat fra Trondheim selger ID-løsninger til 124 banker i Norden

LES OGSÅ: Storbank valgte trøndersk teknologi

Vokser stadig

Signicat vokser stadig og er nå vel 80 ansatte, de fleste fortsatt i Trondheim.

- Selv om dere stadig blir større, så flytter dere ikke hovedkontoret?

- Nei, hovedkontoret er i Trondheim, det er ingen planer om å endre på det, sier Setsaas.

I fjor hadde Signicat en omsetning på 90 millioner kroner, noe som var en god økning fra 2015 da de omsatte for 54,7 millioner.

Driftsresultatet endte i fjor på 6,3 millioner kroner. Årsresultatet før skatt endte på 6 millioner kroner.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå