Intet mindre.

Start NTNU er en frivillig studentorganisasjon som jobber for å fremme nyskaping og entreprenørskap blant studentene ved NTNU.

Hvert år arrangere de gründerjakten. Dette er en casekonkurranse som vektlegger samarbeid og kreativitet for å gi studentene inspirasjon og innsikt innen entreprenørskap.

Suksess for tidligere vinnere

De rundt 120 deltagende studentene deles inn i lag på cirka fem personer og konkurrerer deretter mot hverandre i tre caser. Til slutt annonseres et vinnerlag som stikker av med en tur til Silicon Valley i premie.

For to år siden vant en gjeng på fem personer som dro til Silicon Valley og stiftet bedriften Movie Mask. Dette er i dag en av Trondheims største oppstartsbedrifter. Nå håper Start NTNU å skape samme skjebne for dem som vinner i år.

Studentene som vant året gulljakt er Julie Sildnes, Vasuki Vaseeharanathan, Silvia Brown Bergly, Sander Coates og Vegard Pedersen. I Silicon Valley får de se hvordan det er å være gründer i praksis.

Alt kan skje

- Alle i gruppa var veldig fornøyde med arrangementet. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, men likte både opplegget og casene fra de ulike bedriftene. Det er helt klart et av de kuleste og mest lærerike studentarrangementene vi har vært med på, sier vinnerlaget i en pressemelding fra Start NTNU.

Og om de nå tror de kommer til starte sin egen bedrift?

- Jeg tror alle har litt lyst til å bli gründer, men selv har jeg i hvert fall aldri sett på meg selv som typen til å ta den risikoen. Etter gründerjakten har jeg kanskje fått litt mer troen på at det er mulig for en som meg også, og for hele gruppa tror jeg mye av det samme gjelder. Kanskje vi får en like god idé på turen vår til Silicon Valley som de som lager Movie Mask fikk for to år siden, og da kan jo alt skje, sier én av vinnerne i pressemeldingen.