Ombudstvedt representerer en gruppe kreditorer med pant i Norske Skogs papirfabrikker, og ble i september satt inn som styreleder i selskapene fabrikkene ligger under.

Klokken 17 tirsdag går fristen ut for å støtte styrets siste plan for å løse gjeldskrisen i Norske Skog, etter at den før helgen ble utsatt i fire dager.

Ulike kreditorgrupper står mot hverandre i kampen om å finne en løsning på gjeldsproblemene, og Ombudstvedt bekrefter at det søndag kveld og natt til mandag var samtaler mellom de ulike gruppene.

Avvist av långivere uten sikkerhet

Store deler av de pantsikrede kreditorene har allerede støttet styrets forslag til gjeldsløsning, som innebærer at de vil sitte igjen med 94 prosent av aksjene i Norske Skog.

Ombudstvedt sier at det ikke er et stort antall ting man kan diskutere, og at det i bunn og grunn dreier seg om hva de ulike gruppene skal sitte igjen med.

På spørsmål om hvilket forslag man nå tar utgangspunkt i, svarer han:

- Offisielt er det ikke noe annet enn styrets forslag som ligger på bordet, men hvis man skal komme frem til en omforent løsning, så må man komme frem til noe nytt.

- Tror du det blir en avklaring i dag?

- Det er vanskelig å si, men jeg håper det. Dette har tatt veldig lang tid, og for fabrikkene er det en fordel om det blir en avklaring i dag, sier Ombudstvedt.

Produksjon: Norske Skog på Skogn er en av syv fabrikker i Norske Skog-konsernet. Foto: jens petter søraa

Beredskapsplan

Skal et forslag godkjennes må långivere bak minst 75 prosent av gjelden støtte den, samtidig som to tredeler av dagens eiere i Norske Skog må si ja.

Styret i Norske Skog har tidligere varslet at de sammen med de sikrede kreditorene vil lage en beredskapsplan for en konkurs, i tilfelle forslaget ikke får tilstrekkelig støtte.

- Fortsatt optimist

Eilif Due fra Levanger sitter i Norske Skog-styret, og sier at forslaget som styret la frem den 18. september fortsatt står.

- Men det har vært forhandlinger mellom partene underveis. Det beste er om partene finner et kompromiss som alle kan leve med, sier han.

Due sier at han ikke kan kommentere på om disse forhandlingene fortsatt pågår, og om det vil komme en avklaring i løpet av tirsdagen. På spørsmål om han har større eller mindre tro på en løsning enn tidligere, svarer han:

- Jeg er fortsatt optimist.