Veidekke kjøper stor trøndersk entreprenør

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe opp 80 prosent av Grande Entreprenør.

Overtar: Oppkjøpet ble presentert på en pressekonferanse av daglig leder Morten Hynne (t.v.) i Grande Entreprenør og administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør bekreftet oppkjøpet overfor Adresseavisen onsdag morgen, før det ble holdt en pressekonferanse i Verdal om avtalen.

Kjøper markedsandel

Administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør sier i en pressemelding at Grande er den ledende entreprenøren i Nord-Trøndelag, et område der Veidekke i dag har liten byggevirksomhet.

- Vi har gjennom organisk vekst og flere oppkjøp de senere årene styrket vår posisjon betydelig i Trøndelag. Grande vil passe perfekt inn i vår satsing i denne viktige regionen, sier Arnesen.

I 2015 inngikk Veidekke Entreprenør en tilsvarende avtale om å kjøpe 80 prosent av Fosen-entreprenøren Tore Løkke AS, og samme år overtok de også Reinertsens landbaserte  bygg- og anleggsvirksomhet.

Distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør Trøndelag sier at de etter oppkjøpet vil få en samlet entreprenøromsetning på mer enn to milliarder kroner i landsdelen, i tillegg til Veidekkes eiendom-, asfalt- pukk og grusvirksomhet.

Distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør Trøndelag.Foto: Rune Petter Ness

200 ansatte

Grande Entreprenør hadde i fjor en omsetning på 546 millioner kroner, og har rundt 200 ansatte. Bedriften har hovedkontor i Verdal.

Grande Entreprenør er i dag eid av Grande Konsern, som igjen er eid av styreleder Kåre K. Hynne og Grande-familien. Bedriften ble etablert i 1953 av Torbjørn Grande.

- Det er en spennende utvikling i markedet mot større og mer komplekse prosjekter kombinert med digitalisering og miljøkrav. Sammen med Veidekke får vi økt kompetanse og en styrket posisjon fremover, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør i pressemeldingen.

- Vi har over tid sett at Veidekke er den riksentreprenøren som har en forretningsfilosofi som ligner mest på vår, blant annet på verdier, menneskesyn, arbeid mot sosial dumping og satsning på fagkompetanse, sier Hynne.

De ansatte i Grande Entreprenør ble orientert om oppkjøpet onsdag morgen.Foto: Leif Arne Holme

Må ha godkjennelse

Veidekke Entreprenør hadde i fjor en omsetning på 12,3 milliarder kroner, og et resultat før skatt på nærmere en halv milliard. Selskapet har over 3000 ansatte.

Avtalen om å kjøpe Grande Entreprenør er avhengig av Konkurransetilsynets godkjenning, og en endelig avtale er forventet å bli inngått i løpet av januar neste år, ifølge pressemeldingen.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå