Polaris Media økte driftsresultatet

Mediekonsernet fikk et driftsresultat på 36,7 millioner kroner før avskrivinger og nedskrivinger i tredje kvartal.

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Til sammenligning hadde konsernet på samme tid i fjor et driftsresultat på 27,5 millioner kroner.

- Tredje kvartal 2017 viser i likhet med de siste kvartalene positiv resultatutvikling, og bekrefter at konsernet lykkes godt med strategi- og effektiviseringsprosjektet PM 2020, hvor det er gode effekter av tiltakene både på inntekts- og kostnadssiden. Den positive resultatutviklingen drives av fortsatt god vekst innen abonnementsinntektene, vekst i digitale annonseinntekter, vekst i siviltrykkinntektene, og gjennomføringen av betydelige kostnadstiltak, skriver selskapet i en børsmelding.

Polaris Media, eier blant annet mediehuset Sunnmørsposten i Ålesund, Adresseavisen i Trondheim og en rekke lokalaviser i Midt-Norge og Nord-Norge. Selskapet eier også trykkerier.

Konsernets samlede inntekter i har steget fra 351 millioner kroner i tredjekvartal i fjor, til 355 millioner kroner i år. Resultatet før skatt endte på 24 millioner kroner.

Selskapet har så langt i år hatt en økning i antallet digitale abonnenter, noe konsernsjef Per Axel Koch er fornøyd med.

- Jeg gleder meg spesielt over at antall abonnenter øker betydelig, drevet av at antall rene digitale abonnementer nesten dobler seg. Vi ser at våre leserprodukter blir godt mottatt med at bruken stadig øker, og at vi kan øke prisene uten at det går utover volumveksten, uttaler han i kvartalsrapporten.


 

LES OGSÅ: Kirsti Husby ny sjefredaktør i Adresseavisen

LES OGSÅ: Bedre resultat i Polaris Media

LES OGSÅ: Gikk med overskudd til tross for sviktende inntekter

LES OGSÅ: Malviking blir toppleder i trykkeri

På forsiden nå