Lakseselskapet slaktet mer, men overskuddet falt

Trondheimsselskapet Norway Royal Salmon hadde inntekter på 1,36 milliarder kroner i tredje kvartal, men lavere pris og høyere kostnader trekker ned resultatet.

Spredt: Trondheimsselskapet Norway Royal Salmon og konsernsjef Charles Høstlund har oppdrettsvirksomhet i Troms og Vest-Finnmark, men hovedkontor i Trondheim.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Oppdrettsselskapet har produksjon rundt Haugesund og i Troms og Vest-Finnmark, og la tirsdag morgen frem de økonomiske resultatene for perioden fra juli og ut september.

Oppdrettsvirksomheten slaktet 10 454 tonn laks, noe som er det høyeste volumet i selskapets historie, ifølge kvartalsrapporten. De totale driftsinntektene var på 1360,3 millioner kroner, noe som var en økning fra 1106,9 millioner i samme periode året før.

Selskapet fikk et operasjonelt driftsresultat på 192,4 millioner kroner, noe som var en nedgang fra 218,1 millioner i tredje kvartal i fjor. Da leverte selskapet et rekordhøyt resultat.

Spotprisen per kilo endte på 56,15 kroner i kvartalet, ifølge Nasdaqs lakseindeks, noe som var en nedgang på 5,7 prosent fra tredje kvartal i fjor.

I tillegg peker selskapet på høyere kostnader. Blant annet måtte selskapet i 2015 destruere sykdomsrammet laksesmolt i Nord-Norge, og selskapet opplyser at den nye smolten som ble kjøpt inn har prestert dårligere enn normalt.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 221,8 millioner kroner i tredje kvartal, som var en nedgang fra 286,2 millioner i samme periode i fjor.

Utforsk tema:
§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?