Benum slutter i Powel

Bård Benum gir seg i Powel, etter elleve år som toppleder i IT-selskapet.

Nye utfordringer: Bård Benum har vært i IT-selskapet Powel i elleve år. Nå har han sagt opp stillingen som admini strerende direktør, men tror likevel ikke han blir arbeidsledig.  Foto: KJELL A. OLSEN

Saken oppdateres.

Bård Benum (54) har vært administrerende direktør i Powel siden 2007.

Nå har han meldt fra til sine ansatte at han forlater selskapet, men Benum vil stå i stillingen til ny administrerende direktør er på plass. Dette er forventet å skje innen juni 2018.

- Det er aldri lett å forlate et selskap man har lagt ned mye energi rundt gjennom mange år, sier Benum som har vært med å lede et selskap i stadig vekst.

Naturlig å slutte nå

- Da jeg kom til Powel omsatte vi for 200 millioner, i dag er vi tre ganger så stor og står på terskelen til en ny etappe i selskapets utvikling. For meg ble timingen naturlig, all den tid jeg har et ønske om å jobbe en ordentlig god periode med noe annen virksomhet før jeg trapper ned min yrkesaktivitet. Det føles da riktig at en med et lengre tidsperspektiv kommer inn og tar Powel videre. Jeg har hatt en god dialog med våre eiere rundt dette, og kommer til å være fullt ut dedikert til selskapet inntil en ny leder er på plass og jeg trer inn i ny virksomhet, sier Benum.

LES OGSÅ: Nærmer seg en halv milliard i inntekter

Blir ikke arbeidsledig

Hva den nye virksomheten blir er Benum derimot mer ordknapp om.

- Det er ennå ikke avklart hva jeg skal gjøre etter at jeg er ferdig i Powel, men jeg har noen prosesser gående og jeg kan si så mye som at jeg ikke er bekymret for fremtiden, sier Benum som føler seg sikker på at han ikke blir arbeidsledig.

- Det skjer så mye spennende i landsdelen for tiden, særlig innen teknologi. Jeg er veldig opptatt av å utvikle muligheter, og jeg mener vel at jeg kan ganske mye rundt kommersialisering av teknologi. Så får vi se hva det blir til etter hvert, sier Benum.

LES OGSÅ: Teknomiljøet i Trondheim skal samarbeide tettere

Powel ble grunnlagt i Norge i 1996 og har siden vokst til å bli et internasjonalt konsern med 460 ansatte og kontorer i sju land. IT- selskapet leverer programvare og tjenester til energiselskaper, entreprenører og offentlig sektor.

På forsiden nå