- Det er et førjulseventyr, sier en av gründerne, Borgar Ljosland. En fredag kveld i adventstida samlet de masse folk for å være sammen og følge med på at ny aksjekapital kom inn.

Selskapet skal koble sammen strømmetjenester for film og fjernsyn. Sammen med Adresseavisen har selskapet planer om et nytt strømmeunivers der folk får tilgang på alle mulige strømmetjenester som Netflix, HBO og alt det andre.

Du kan følge aksjeutvidelsen via folkeinvest.no. (ekstern lenke)

Trenger risikokapital

- Vi er et oppstartselskap og trenger risikokapital for å få utviklet produktene og tjenestene våre, sier Borgar Ljosland i Parrotplay. Fredag kveld samlet de folk på Work Work i Trondheim. Gjestene fikk først en kort presentasjon av selskapet og planene. Deretter åpnet aksjesalget klokka 17.30 med publikum som fulgte hvordan tusenlappene kom inn.

- I løpet av den første timen hadde vi fått inn én million kroner, forteller Borgar Ljosland. Før klokka 14 lørdag har 84 investorer kjøpt aksjer for litt over 1,7 millioner kroner.

Fullt hus for aksjekjøp

- Dette er Trondheim. Her var det fullt hus en fredag kveld i adventstida. Hver gang det kom inn en tusenlapp eller titusen kroner var det full jubel. Da vi etter en time rundet millionen, sprettet noen sjampanjen. Det var spennende å følge med på at pengene tikket inn, sier gründeren. Han kaller Trondheim for en folkelig teknologihovedstad med et sammensveiset miljø.

- Spotify for filmtjenester

Parrotplay samarbeider med Adresseavisen og Innovasjon Norge for å utvikle tjenestene. Målet er at publikum via Adresseavisen skal få tilgang på denne strømmeguiden de planlegger. De planlegger også en sosial tjeneste der folk kan få anbefalinger om filmer og serier.

- Opplevelsen blir en Spotify for filmer, sier Ljosland. Dette er noe han mener folk trenger. Han slår fast at vi ser mindre på TV og mer på strømmetjenester, men det er vanskelig å få oversikt over tilbudene til de mange ulike selskapene, enten det er fjernsynsselskap eller rene strømmetjenester.

- Nå skal vi samle alt innholdet og gjøre det enklere å finne fram.

Tre ulike pengemål

Med denne emisjonen eller aksjeutvidelsen har Parrotplay satt seg tre pengemål før utgangen av 2017. Minimumsmålet er 2,5 millioner kroner. Da mener selskapet at de kan få til koblingen av strømmetjenestene og det sosiale universet. Det neste pengemålet er på fire millioner kroner. Det løser også ut en støtte fra Innovasjon Norge på 2,9 millioner kroner. De kommer også til å utvide fra Adresseavisens lesere og gjøre tjenesten nasjonal. Det største målet for aksjeutvidelsen i denne omgang er fem millioner kroner.

- Får vi det til, skal vi også utvikle apper for smart-TV og Apple-TV, sier Ljosland.