Trondheimsbank kutter boliglånsrenta

BN Bank setter ned den beste boliglånsrenta med 0,2 prosentpoeng.

- Nå kutter vi igjen renta på vårt beste boliglånstilbud, og kan tilby en veldig god rente, sier BN Bank-sjef Gunnar Hovland. 

Saken oppdateres.

BN Banks laveste boliglånsrente er dermed 2,15 prosent fra og med tirsdag 12. desember, etter at den er satt ned fra 2,35 prosent.

-  I BN Bank har vi de siste årene kuttet boliglånsrenta før mange konkurrenter, og gjerne også før Norges Bank. Nå kutter vi igjen renta på vårt beste boliglånstilbud, og kan tilby en veldig god rente. Det er jeg stolt av, sier BN Bank-sjef Gunnar Hovland i en pressemelding.

Det er BN Banks nye låneprodukt Boliglån Pluss som har 2,15 prosent rente, og det gjelder for boliglån på to millioner kroner eller mer, som er innenfor 75 prosents belåningsgrad.

LES OGSÅ: Rådgiverne måtte jobbe kveldsvakter for å ta unna alle henvendelsene

- Gjør ikke forskjell på folk

Banken skriver selv at rentekuttet sender BN Bank helt opp i tetsjiktet i Finansportalen for denne typen lån.

- I motsetning til storbankene som tilbyr beste rente bare til noen utvalgte gullkunder, og gjerne kun om de pruter og presser pris, gjør ikke vi i BN Bank forskjell på folk ut fra alder, jobb eller fagforeningsmedlemskap. Om man er barnehageassistent eller direktør spiller ingen rolle hos oss. Det er objektive kriterier som betjeningsevne og sikkerhet som er viktige. For å få Boliglån Pluss må man også ha lønnskonto i banken, sier Hovland i meldingen.

I midten av oktober kuttet Danske Bank renta til under to prosent for sine beste kunder. De viktigste kundegruppene, som er unge og medlemmer av fagforeningen Akademikerne, fikk dermed ned mot 1,95 prosent nominell rente. Eksperter spådde da at de andre store bankene ville følge etter, men storbankene har nølt med å følge etter.

LES OGSÅ: Oppfordrer lånekundene til å kreve lavere rente

- Har en uoffisiell rente

Kommunikasjonsdirektør Stig Tore Laugen i BN Bank sier konkurranse og lave innlånskostnader gjør at de nå setter ned renta.

- Prutebankene er ganske offensive og prisen vi betaler for å låne inn penger har vært stabilt lav over en periode. Nå vil vi dele litt av det med kundene, sier Laugen.

Han sier de opplever at andre banker har et prutingsmonn.

- Vi får stadig høre at de andre bankene tar kontakt med våre gode kunder, og at det er en uoffisiell rente som en del av storbankene tilbyr en del av gullkundene sine. Vi ønsker ikke at noen grupper subsidierer en gullrente for de mest attraktive av kundene. Derfor praktiserer vi samme rente til alle, sier Laugen.

Han opplyser at innskuddsrentene ikke endres i denne omgang.

LES OGSÅ: Sparebank1 SMN har fått over 8000 nye kunder i år

På forsiden nå