Trøndersk it-selskap etablerer seg her

Powel åpner kontor i Düsseldorf etter å ha fått storkontrakt med tysk energikjempe.

Tyskland blir det åttende landet hvor Powel etablerer seg.  Foto: DAVID YOUNG / AP

Saken oppdateres.

Programvareselskapet Powel vokser videre, og etablerer nå kontor i den tyske byen Düsseldorf. Det skjer som en konsekvens av storkontrakter med de tyske kraftselskapene Uniper og Eon. Kontraktene har en samlet verdi på over 50 millioner kroner.

Powel leverer programvareløsninger til energiselskaper, nettselskaper, entreprenører og offentlig sektor. Konsernet har hovedkontor i Trondheim, og avdelingskontorer og virksomheter flere steder i Norge, Sverige, Danmark, Sveits, Tyrkia, Polen og Chile. Nå kommer altså Tyskland inn som land nummer åtte hvor selskapet er tilstede.

LES MER: Trøndersk bedrift vokste raskest i landet- så falt omsetningen kraftig

Optimal produksjon

En person er allerede på plass på det nye kontoret, og Powel er i gang med å rekruttere flere som skal være på plass i løpet av første kvartal 2018.

- Vi skal hjelpe Uniper med å optimere den kortsiktige strømproduksjonen. Det handler om hvor mye strøm som bør produseres i dag og i morgen, for å dekke forbruket mest mulig effektivt. Det blir stadig mer fornybar energi, og dermed blir det stadig viktigere å utnytte de ulike produksjonselementene optimalt. Tradisjonelt har man løst dette separat, men nå ønsker man å se alt under ett, forteller Arnt Sollie, Executive Vice President i Powel.

LES MER: Etterlyser flere store trønderske teknologiselskaper

- Et gjennombrudd

Denne måten å styre produksjonen på har ikke blitt gjort tidligere.

- Det vi leverer er et gjennombrudd på teknologisiden, og vi erstatter mer tradisjonelle industriaktører. Teknologien har vi utarbeidet i nært samarbeid med NTNU, sier Sollie.

I tillegg til styring av produksjon, skal teknologien fra Powel hjelpe Uniper når kraften skal selges på børsen.

- På kraftbørsen fastsettes prisen basert på tilbud og etterspørsel av kraft. Vå leveranse skal hjelpe Uniper å få maksimalt utbytte av sin handel, og sikre at de utnytter sine kraftverk på en optimal måte, forklarer Sollie.

LES MER: Royal Garden-salg kan bli klart før jul

440 ansatte

Powel ble etablert i Trondheim i 1996, som en avlegger fra Energiforsyningens Forskningsinstitutt (EFI), en del av Sintef. Selskapet har siden den gang vokst kraftig, båd gjennom organisk vekst og oppkjøp av av andre selskap. Konsernet har i dag totalt rundt 440 ansatte. I 2016 endte inntektene på 560 millioner kroner, og et overskudd på 9,4 millioner.

På forsiden nå