Lanserer sporingssystem utviklet i Trøndelag

Oppstartsselskapet Stalkit i Snåsa står bak et nytt sporingssystem basert på mobilteknologi.

Overvåker: Systemet er lagd blant annet for å kunde spore avfallscontainere, og sporingsenhetene skal ha en levetid på over 20 år.  Foto: Stalkit

Saken oppdateres.

Bak selskapet står gründerne i Snåsa-selskapet Norsk Navigasjon, som har samarbeidet med renovasjonsselskapet Hamos i Orkdal og havbruksselskapet AQS i Flatanger.

Systemet er basert på en ny mobilteknologi som er laget for at enheter og tjenester kan knyttes til internett via mobilnettet (Narrowband-IOT), og som skal være energieffektiv og ha god rekkevidde.

Stalkits teknologi er først og fremst ment for renovasjonsbransjen og havbruksnæringen, og legger opp til sporing av blant annet containere og avfall.

Ifølge en pressemelding fra Stalkit er forretningsideen å lage en komplett tjeneste basert på små robuste sporingsenheter som kan vare i 20 år uten at batteriene må byttes.

- Produksjonen startet nå i desember og vi har kapasitet til å produsere 110 000 brikker i 2018, sier daglig leder Kari Bostad i Stalkit i pressemeldingen.

Selskapet poengterer at de har valgt lokale partnere innen både utstyr og produksjon, blant annet teknologiselskapene Norwegian Creations og Noca i Trondheim og elektronikkbedriften Simpro på Løkken.

- Per i dag ønsker våre kunder og nye interessenter til sammen 38 000 brikker levert så fort som mulig, sier Bostad.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå