Fra februar får også Oppdal flybuss

Oppretter ekspressbussrute fra Oppdal til Værnes via Trondheim.

Busscharter.no etablerer flybussrute mellom Oppdal og Trondheim Lufthavn Værnes fra februar.  Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

Det er Busscharter.no som står bak det nye busstilbudet og første avgang blir 5. februar, skriver avisa Opp.

Direkteruta skal ha to avganger tur/retur mellom Oppdal og Værnes på hverdager, og én avgang i hver retning lørdag og søndag.

– Vi har kjøpt buss, nå skal vi ansette sjåfører, så folk må gjerne ta kontakt om de vil ha jobb, sier buss-selskapets eier, Hans Erik Svepstad, til Opp.

Les også: Værnes kan få flere nye utenlandsruter etter 2019

Parallelt med toget

Flybussen fra Oppdal skal ha avgang morgen og tidlig ettermiddag, ikke ulikt togavgangen mellom Oppdal stasjon og Trondheim, med togbytte der til ny avgang til Trondheim lufthavn: Flybussen skal gå fra Oppdal skysstasjon 05.05 og 13.05. Togene samme retning går klokken 04.46, 06.45 og 13.01, samt enda et par avganger klokken 19.05 og 21.10.

– Vår tanke er at dette skal være flybussen fra Oppdal til Værnes. Ruten er lagt opp til at det skal være fornuftig med tanke på flyavgangene. Våre busser kommer uansett raskere til Værnes enn man rekker om man tar først tog, og så bytter til flybuss i Trondheim, sier Svepstad til lokalavisa.

Les også: Passerer to millioner Oslo-reisende over Værnes

Må brukes for å vare

Andre veien, går flybussen fra Værnes til Oppdal klokken 09.15 og 18.15. Lørdag er det én avgang fra Oppdal klokken 09.05 og tilbake 16.15. Søndagens tider er avgang Oppdal klokken 17.05 og fra Værnes 22.15, skriver Opp.

– Vi starter tilbudet, så er det opp til innbyggerne å bruke det, sier Svepstad, for brukes det ikke, blir det kortvarig skriver lokalavisa.

På forsiden nå