Etter at aktor, førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim, hadde lest opp tiltalen spurte dommer Ole Ingard Ødegård om de tiltalte erkjente straffskyld.

Både Terje og Roger Eriksen svarte nei.

Rettssaken fortsetter i dag med aktors innledningsforedrag, som det er satt av en dag til foredraget.

Tre ukers sak

Det er satt av tre uker til straffesaken mot Terje og Roger Eriksen i Sør-Trøndelag tingrett.

De er tiltalt for grov økonomisk utroskap, grovt bedrageri og regnskapsjuks. Alle punktene har hver en strafferamme på seks år.

Terje Eriksen har vært en av Trondheims største eiendomsutviklere, og finansierte utbyggingene ved at han fikk flere investorer til å putte penger i prosjektene, flere av dem var blant byens mest formuende. (Se fakta nederst i saken.)

3000 dokumentsider

Etter at påtalemyndigheten har holdt innledningsforedrag, skal de tiltalte forklare seg denne uka. Det er 3000 sider med dokumenter i saken.

Påtalemyndigheten vil føre 16 vitner under rettssaken. Det er revisorer, regnskapsførere og ansatte som har hatt befatning med regnskapene i Prora og investorer i selskapene. Forsvarerne skal føre to vitner.

- Overførte 40 mill.

Terje og Roger Eriksen er blant annet tiltalt for i strid med Prora Eiendoms interesse å ha overført inntil 40 millioner kroner til Terje Eriksen i perioden 2008-2013. Han var da styreleder i selskapet, mens Roger Eriksen var daglig leder. Deler av beløpet er ifølge tiltalen gjort opp i ettertid.

I forbindelse med boligprosjektet Munkvoll Gård er de ha handlet i strid med Prora Eiendoms interesser, da de ifølge tiltalen solgte aksjer i prosjektet til under markedspris til seg selv, og senere solgte dem tilbake til Prora Eiendom til over markedspris.

- Bedro DNB

Terje og Roger Eriksen er tiltalt å ha bedratt DNB, i forbindelse med et byggelån til boligprosjektet Havstein Gård II.

De er også tiltalt for regnskapsmanipulasjon, fordi de i regnskapsårene 2009-2012 ikke tok med gjeldsforpliktelser på til sammen 209 millioner kroner i regnskapene.

Advokat Halvard Helle i Schjødt er forsvarer for Terje Eriksen, mens advokat Nils Christian Langtvedt i Advokatfirmaet Hjort er forsvarer for Roger Eriksen.