Kværner Verdal får oppdrag på Castberg-feltet

Statoil har tildelt Kværner en kontrakt på 3,8 milliarder kroner på Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Verftet i Verdal skal gjøre deler av arbeidet.

Fornøyd: Konsernsjef Jan Arve Haugen i Kværner sier at kontrakten er strategisk viktig for selskapet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Statoil og Kværner varslet tirsdag morgen at sistnevnte skal levere moduler til produksjonsskipet som skal få opp oljen fra Johan Castberg-feltet utenfor kysten av Finnmark.

Verdien av avtalen er på omtrent 3,8 milliarder kroner, og ifølge Kværner vil arbeidet på det meste omfatte rundt 2000 ansatte hos dem og hos underleverandørene.

- Strategisk fordel

Ifølge en pressemelding skal Kværners verft i Verdal lage modulen for håndtering av sjøvann og hovedpakken for rør.

Kværners verft på Stord skal også lage flere av modulene, mens Aker Solutions er underleverandør og skal lage moduler ved sine verft i Egersund og Sandnessjøen.

- Vi er tilfredse med at vi er valgt som leverandør til ett av de viktigste prosjektene i det globale olje- og gassmarkedet. I tillegg er det en strategisk fordel for Kværner at vi videreutvikler vår ekspertise på flytende produksjonsskip, ettersom flere kommende feltutviklingsprosjekter trolig vil benytte lignende konsepter, sier konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan, i pressemeldingen fra selskapet.

Til feltet i 2022

Selve skroget til produksjonsskipet, inkludert boligkvarteret, skal produseres i Singapore, og skal leveres til Stord på høsten i 2020. Der skal modulene installeres og skipet ferdigstilles, før det slepes til feltet i starten av 2022.

I forbindelse med dette skal Kværner investere i blant annet ny dypvannskai på Stord.

Johan Castberg-feltet ligger rundt 100 kilometer nord for Snøhvit-feltet i Barentshavet, og består av de tre oljefunnene Skrugard, Havis og Drivis.

De totale utbyggingskostnadene er på rundt 49 milliarder kroner, ifølge Statoil.

På forsiden nå