Bedre resultat for BN Bank

Trondheimsbanken fikk et resultat før skatt på 121 millioner kroner etter årets første tre måneder.

Fornøyd: - De prioriteringene vi har gjort de siste årene er nå i ferd med å gi resultater, sier administrerende direktør Gunnar Hovland i BN Bank.  Foto: Glen Musk, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Det er en økning på to millioner, sammenlignet med samme periode i fjor, viser bankens kvartalsresultat.

Bankens eiere, der Sparebank 1 SMN er den største, valgte for snart tre år siden å rendyrke BN Bank som en bank for personmarkedet. Ifølge torsdagens børsmelding hadde den ved utgangen av mars lånt ut 23,5 milliarder kroner til boliglån, noe var en økning fra 23,1 milliarder på samme tidspunkt i fjor.

Banken har de siste årene redusert sine utlån mot bedriftsmarkedet, men unntak av et lite comeback i fjor for å finansiere boligprosjekter i Oslo-området. Det henger sammen med etableringen av eiendomsmeglerselskapet BN Bolig i Oslo, som banken eier sammen med Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

De totale utlånene til bedriftsmarket er nå på 13,6 milliarder kroner, noe som er en nedgang fra 14,4 milliarder i samme periode i fjor. Det betyr at bankens samlede utlån har blitt redusert med rundt 400 millioner det siste året.

BN Bank hadde i årets første tre måneder inntekter på til sammen 161 millioner kroner, noe som var en økning fra 153 millioner i samme periode i fjor. Økningen skyldes bedre rentemargin, ifølge kvartalsrapporten.

På forsiden nå