Meningsmåling: Nordmenn er renteoptimister

Nordmenn har til sammen 5 519 milliarder kroner i gjeld. Likevel er få av oss særlig redde for renteøkning.

Nordmenn flest er ikke særlig bekymret for om det skulle komme en renteøkning på boliglånet.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

I en meningsmåling Respons har gjort for VG oppgir 59 prosent av de spurte at de har lån på bolig eller hytte.

Over halvparten av dem som har lån (54 prosent), svarer at de ikke vil få problemer med å betjene lånet i det hele tatt dersom renten stiger med to prosentpoeng. 26 prosent svarer at de «i mindre grad» vil få problemer.

LES OGSÅ: - Folk spør hvor kjøkkenet kommer fra, men ikke hvem som bygger boligen

Bare fire prosent av de spurte svarer at de «i stor grad» vil få problemer med å betjene lånet hvis renten går opp med to prosentpoeng, mens 13 prosent får problemer «i noen grad».

– Vårt barometer viser også en sterk optimisme blant husholdningene. Og nøkkelen til optimismen er et godt arbeidsmarked. Så lenge norsk økonomi fortsetter å vise vekst og vi ikke får økt arbeidsledighet, har norske husholdninger god grunn for sin optimisme, sier kommunikasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge.

LES OGSÅ: Dette koster hyttedrømmen

Undersøkelsen viser også at kvinner og unge er mer bekymret enn menn og eldre. 60 prosent av mennene er ikke i det hele tatt bekymret over å bli rammet av en renteøkning på to prosentpoeng. Men 49 prosent av kvinnene svarer det samme.

På forsiden nå