Avverget streik blant Chesterfield-ansatte

Søndag truet Fellesforbundet med å ta ansatte ved Chesterfield Hotell i Midtbyen ut i streik. Onsdag, skrev hotelledelsen under tariffavtalen.

Ansatte ved Chesterfield Hotel i Midbyen fikk tariffavtale onsdag ettermiddag.   Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

- Alle våre fagorganiserte er veldig fornøyd og lettet over resultatet. De har vært klare på hva de ønsket, og det fikk gjennomslag, forteller Børge Ånesen, leder for Fellesforbundets avdeling for hotell, restaurant og reiseliv.

Det var ti ansatte som vurderte å gå ut i streik torsdag morgen. Hotelleier ved Chesterfield Hotell, Francis Hay, fikk frist til å signere tariffavtalen onsdag ettermiddag.

Flere goder

I et intervju med Adresseavisen søndag morgen, fortalte Børge Ånesen at tariffavtalen lenge har vært et sterkt ønske fra medlemmene.

LES MER: Truer med å ta Chesterfield-ansatte ut i streik

- Det sikrer dem medbestemmelse, innsynsrett i økonomi og regnskap, samt andre goder som ikke ellers er sikret så lenge det ikke er en tariffavtale på plass, sa Ånesen.

Han mener at dette var den riktige avgjørelsen av hotelledelsen.

- Velferdspermisjoner som begravelse, legebesøk og lignende er ikke sikret uten tariffavtale. Med avtalen er også fødselspermisjon for fedre garantert med lønn, samt tariffestet årlig lønnsøkning. Lokal forhandlingsrett på lønn er noe de heller ikke har uten tariffavtale.

Tidkrevende

- Medlemmene ønsker et balansert forhold til arbeidsgiver, og mer påvirkningskraft på arbeidsplassen. Når omtrent alle andre hoteller i Trondheim har tariffavtale, skal det ikke være noen grunn til at ikke de skal ha det og, sier Ånesen.

Fare for storstreik ved kasinoer i Las Vegas

Hvordan forhandlingene gikk for seg, vet han ikke så mye om.

- Det jeg vet er at det har vært tidkrevende, og de ansatte er lettet over å kunne slippe å gå ut i streik. Det viktigste er at de kom til enighet, avslutter Ånesen.

Børge Ånesen, leder for Fellesforbundets avdeling for hotell og restaurant og reiseliv i Trøndelag. Bildet er tatt ved en annen anledning. 
        
            (Foto: Marianne Tønset )

Børge Ånesen, leder for Fellesforbundets avdeling for hotell og restaurant og reiseliv i Trøndelag. Bildet er tatt ved en annen anledning.  Foto: Marianne Tønset

På forsiden nå