Polaris Media får ikke kjøpe Trønder-Avisa

Et av Trønder-Avisas eierselskap sier nei til Polaris Medias forslag.

Polaris Media får ikke kjøpe LL Inntrøndelagens aksjepost i Trønder-Avisa. 

Saken oppdateres.

Selskapet LL Inntrøndelagen, som eier 38,04 prosent av aksjene i Trønder-Avisa, ønsker ikke en rettet emisjon i Trønder-Avisa. Det skriver Trønder-Avisa.

Mediekonsernet Polaris Media, som blant annet eier Adresseavisen, Sunnmørsposten og en rekke lokalaviser i Midt-Norge og Nord-Norge, ønsker å øke sin eierandel kraftig i Trønder-Avisa.

LES OGSÅ: Sjefredaktøren i Trønder-Avisa er bekymret

KOMMENTAR: Krangel om aksjer kan ramme leserne

Konsernet eier fra før av i overkant av 10 prosent, men vil kjøpe seg opp til 51 prosent. En rettet emisjon ville sikret at Polaris hadde nådd dette målet. Polaris Media ønsket opprinnelig å kjøpe Trønder-Avisa allerede i februar i år, men oppkjøpet ble stanset da medieinvestor Odd Reidar Øie kjøpte seg opp i LL Inntrøndelagen og sa nei til planene.

Beslutningen om å si nei også til en emisjon, ble tatt i representantskapet i LL Inntrøndelagn tirsdag kveld. Hovedbegrunnelsen er at de ikke anser at Trønder-Avisa har et akutt behov for penger.

- For å ha en rettet emisjon, bør det være et akutt behov for tilførsel av likvide midler. Vi finner det ikke tilstrekkelig sannsynliggjort at Trønder-Avisa er i en slik situasjon, sier Torgeir Anda som representantskapet har satt inn som ny styreleder i LL Inntrøndelagen, til Trønder-Avisa.

Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, sier til avisa at han ikke har gitt opp kampen for å kjøpe seg opp i Trønder-Avisa. Han sier at det er aktuelt å kjøpe ut hver enkelt akjsonær i LL Inntrøndelagen.

LES OGSÅ: Arve Løberg slutter i Trønder-Avisa

På forsiden nå