Tirsdag starter Finansforbundet og LO meklingen med arbeidsgiversiden i Finans Norge. Meklingen skal fortsette onsdag, med meklingsfrist midnatt natt til torsdag.

Dersom partene ikke blir enige, kan over 21.000 ansatte i banker og forsikringsselskaper gå ut i streik fra torsdag morgen.

Finans Norge, som representerer arbeidsgiversiden, opplyser at en eventuell streik vil ramme kundene «hardt». I utgangspunktet vil betalingstjenester og nettbanker holdes i gang, men dersom det oppstår driftsproblemer, kan resultatet bli full stans.

– Det vil da innebære store følger for kundene når det gjelder tilgang på banktjenester som nettbank, betalingstjenester og bruk av kort. I forsikring vil streiken blant annet få konsekvenser for tjenester som pensjons- og uførebetalinger, skadebegrensning, kundebetjening og skadeoppgjør, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge.

Dersom man har særlig viktige tjenester som må gjennomføres i bank eller forsikring, anbefaler derfor Fåne folk om å få gjennomført disse i løpet av tirsdag eller onsdag.

Finansforbundet har varslet at de tar ut over 20.000 medlemmer i streik dersom det ikke blir en løsning. Streikeuttaket er omfattende og omfatter de største bankene i landet, en lang rekke lokale sparebanker og mange forsikringsselskaper.