Polaris og Amedia blir med på Faktisk.no

To nye mediekonsern blir med på faktasjekken av samfunnsdebatten.

Fakta: Etter utvidelsen av Faktisk.no, står nå de seks største mediehusene i Norge bak faktasjekktjenesten. 

Saken oppdateres.

Mediekonsernene Amedia og Polaris går inn som eiere av Faktisk.no AS, Norges første rendyrkede redaksjon for faktasjekk. Redaksjonen og selskapet Faktisk.no ble lansert i juli 2017 av VG, Dagbladet, NRK og TV2. Amedia og Polaris går inn som likeverdige eiere sammen med de fire øvrige eierne.

LES OGSÅ: Nå kan du se Adresseavisen i kortene

- Bidrar til hygienen

- Faktisk.no bidrar betydelig til hygienen i den norske offentligheten i en tid hvor denne er utsatt. Norsk mediebransje bør samarbeide der det er mulig, og konkurrere når det er riktig, sier konserndirektør Anders Opdahl i Amedia i en pressemelding. Han legger til at samarbeidet om Faktisk.no indikerer at mediebedriftene greier det første.

- Det brede nyhetstilbudet i Norge taler for seg selv, sier Opdahl.

LES OGSÅ: Regjeringen vil bekjempe falske nyheter med lovgivning

- Imponert over Faktisk.no

Amedia er Norges nest største mediekonsern med 64 lokale mediebedrifter. Polaris består av 35 mediehus, med Adresseavisen som det største.

- Vi er imponert over hvilken viktig rolle Faktisk.no har fått på kort tid. Vi ser frem til å bli en del av den videre utviklingen av Faktisk.no, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media, i pressemeldingen om eierutvidelsen.

LES OGSÅ: Kronikk: Du trenger propagandavaksine

Har de seks største i ryggen

Helje Solberg, styreleder i Faktisk.no, er svært fornøyd med utvidelsen.

- Vi har nå Norges seks største medieselskaper i ryggen. Denne utvidelsen gir ytterligere troverdighet og tyngde til Faktisk. Med Amedias og Polaris sterke distrikts-posisjoner, får vi i enda større grad en tjeneste som favner hele Norge. Jeg er utrolig stolt over hva Faktisk har fått til på under et år, sier styreleder i Faktisk.no, Helje Solberg.

Faktasjekk

Faktisk.no er en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge. Faktisk.no skriver dette om seg selv: «Redaksjonen ønsker å bidra til en åpen, inkluderende og faktabasert offentlig samtale. De skal også avdekke og forhindre spredningen av oppdiktede meldinger som utgir seg for å være ekte nyheter.»

På forsiden nå