Blir ny toppsjef i kjøttkonsernet på Ranheim

Jørgen N. Wiig er ansatt som ny konsernsjef i kjøtt- og spekematprodusenten Grilstad.

Saken oppdateres.

Wiig overtar etter Odd Arne Dalsegg, som har ledet Ranheim-bedriften siden 2009.

Grilstad opplyser i en pressemelding at Wiig kommer fra stillingen som administrerende direktør i selskapet Jacob Douwe Egberts Norge, som tidligere het Kaffehuset Friele.

Wiig var også viseadministrerende direktør i Kaffehuset Friele, før familien Friele solgte bedriften til de nye nederlandske eierne.

«Styret er meget godt fornøyd med å få rekruttert en så erfaren person som Wiig til å lede og utvikle Grilstad videre», opplyser selskapet i pressemeldingen.

Jørgen N. Wiig går inn i stillingen 1. oktober. 

 

De skriver at Wiig har jobbet innen dagligvareindustrien i hele sin yrkeskarriere. Han har blant annet jobbet i ulike stillinger i Rieber & Søn ASA, blant annet som sjef for merkevaren Toro. Wiig har også jobbet for den norske børsteprodusenten Jordan AS.

Han tiltrer i stillingen 1. oktober.

Odd Arne Dalsegg varslet tidligere i år at han ønsket å trappe ned. Under Dalseggs ledelse har Ranheim-bedriften halvert antall ansatte og lagt ned en rekke fabrikker, men samtidig har store underskudd blitt snudd til plusstall.

- Jeg har vært her i snart ni år og har gjennomført de omstillingene vi skulle gjøre. Jeg blir 62 år til sommeren, og etter godt over 25 år som toppsjef er det riktig å gjøre noe annet, sa Dalsegg til Adresseavisen i februar.

Selskapet opplyser nå at Dalsegg etter 1. oktober skal bistå med oppfølging av produksjonen, og lede tekniske prosjekter som utvidelse av fabrikkene på Stranda på Sunnmøre og på Ranheim.

På forsiden nå