Wiig overtar etter Odd Arne Dalsegg, som har ledet Ranheim-bedriften siden 2009.

Grilstad opplyser i en pressemelding at Wiig kommer fra stillingen som administrerende direktør i selskapet Jacob Douwe Egberts Norge, som tidligere het Kaffehuset Friele.

Wiig var også viseadministrerende direktør i Kaffehuset Friele, før familien Friele solgte bedriften til de nye nederlandske eierne.

«Styret er meget godt fornøyd med å få rekruttert en så erfaren person som Wiig til å lede og utvikle Grilstad videre», opplyser selskapet i pressemeldingen.

Jørgen N. Wiig går inn i stillingen 1. oktober.

De skriver at Wiig har jobbet innen dagligvareindustrien i hele sin yrkeskarriere. Han har blant annet jobbet i ulike stillinger i Rieber & Søn ASA, blant annet som sjef for merkevaren Toro. Wiig har også jobbet for den norske børsteprodusenten Jordan AS.

Han tiltrer i stillingen 1. oktober.

Odd Arne Dalsegg varslet tidligere i år at han ønsket å trappe ned. Under Dalseggs ledelse har Ranheim-bedriften halvert antall ansatte og lagt ned en rekke fabrikker, men samtidig har store underskudd blitt snudd til plusstall.

- Jeg har vært her i snart ni år og har gjennomført de omstillingene vi skulle gjøre. Jeg blir 62 år til sommeren, og etter godt over 25 år som toppsjef er det riktig å gjøre noe annet, sa Dalsegg til Adresseavisen i februar.

Selskapet opplyser nå at Dalsegg etter 1. oktober skal bistå med oppfølging av produksjonen, og lede tekniske prosjekter som utvidelse av fabrikkene på Stranda på Sunnmøre og på Ranheim.