Sjefen i BN Bank slutter

Administrerende direktør Gunnar Hovland i BN Bank slutter i banken og blir ny konsernsjef i meierikonsernet Tine.

Koster: BN Bank-sjef Gunnar Hovland   Foto: Glen Musk, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Hovland har vært toppsjef i BN Bank siden 2011.

- Gunnar Hovland har gjort en kjempejobb for BN Bank. Jeg beklager at han nå slutter, men skjønner samtidig at han ikke kan si nei til et tilbud om å bli konsernsjef i Tine, hvor han også har jobbet mange år tidligere. Vi er veldig stolte over at Tine rekrutterer toppsjefen fra BN Bank, sier styreleder i BN Bank, Finn Haugan, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sjekket 40 banker, mener 15 brøt loven

Jobber til 31. desember

Hovland har seks måneders oppsigelsestid, og fortsetter som administrerende direktør i BN Bank ut 2018.

I Tine tar han over etter Hanne Refsholt, som har ledet Tine i 14 år.

- Jeg vil takke Hanne Refsholt for utviklingen av Tine og solide resultater i perioden. Vi er også svært tilfreds med å få Gunnar Hovlands kompetanse og kommersielle erfaring for å styrke arbeidet med å gjøre Tine til forbrukernes og kundens førstevalg, sier styreleder Trond Reierstad til NTB.

Styreleder i BN Bank og Sparbank 1 SMN-sjef, Finn Haugan, sier Hovland har gjort BN Bank til en vekstvinner.

- I landbruket heter det at man skal overgi gården i bedre forfatning enn man overtok den. Det prinsippet har Gunnar også fulgt i BN Bank. Under hans ledelse har BN Bank blitt en av vekstvinnerne i privatmarkedet. Samtidig har Gunnar utviklet og omstrukturert bedriftsmarkedssatsingen i tråd med eiernes ønsker. Han har også vært en pådriver for digitalisering og robotisering, rett og slett gjort BN Bank enklere og mer attraktiv, sier Haugan i meldingen.

LES OGSÅ: Fem forbrukslån bankene mener er fornuftige. Bare ett godkjennes av ekspertene.

120 ansatte

BN Bank er nettbasert og har hovedkontor i Trondheim, og avdelingskontor for bedriftsmarked og næringseiendom i Oslo. Banken har 120 ansatte. Banken hadde ved utgangen av mars måned lånt ut drøyt 43 milliarder kroner.

BN Bank eies av Sparebank 1-banker. Sparebank 1 SMN er største eier med 33 prosent, Sparebank 1 SR Bank eier 23,5 prosent og Sparebank 1 Nord-Norge eier 23,5 prosent. 20 prosent eies av samarbeidende sparebanker.

På forsiden nå