Større innskudd og utlån økte inntektene i Danske Bank

Økning i bankinnskuddene og utlånet ga Danske Bank i Norge et overskudd før skatt 1,63 milliarder kroner i første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor.

Landssjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank Norge er godt for nøyd med å ha fått nye kunder i det han kaller et utfordrende marked med stor konkurranse.  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Norgesavdelingen til Danske Bank hadde inntekter på til sammen 3,4 milliarder kroner, og det er en økning på fire prosent sammenlignet med de seks første månedene i fjor.

Årsaken til økningen er økte renteinntekter på grunn av større utlåns- og innskuddsvolum. Volumøkningen kommer fra både nye og eksisterende kunder i Danske bank. Innskuddene har økt 12 prosent, og utlånet har økt seks prosent.

- Veksten gjelder både i bedriftsmarkedet og personmarkedet gjennom bankens partnerskapsavtaler. Hos sistnevnte har lanseringen av Boligkreditt 45 %, som gir kunder med høy sikkerhet gunstige boliglånsvilkår, vært et ettertraktet produkt, skriver Danske Bank Norge i en pressemelding.

Danske Bank har blant annet en avtale med fagforeningen Akademikerne.

- Utfordrende marked

Samtidig trekker reduserte handelsinntekter ned inntektene.

- De er redusert primært på grunn av et vanskeligere marked med vesentlig lavere likviditet. Salget av Eiendomsmegler Krogsveen påvirker samtidig øvrige inntekter positivt, skriver banken.

- Vi leverer igjen et solid resultat og vi har i løpet av årets første seks måneder tiltrukket oss nye kunder i både person- og bedriftsmarkedet. Det er jeg godt fornøyd med, i et utfordrende marked med stor konkurranse, sier landssjef Trond F. Mellingsæter i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Sjefen i BN Bank slutter

Venter lavere tap i olje og offshore

Nedskrivingene på utlån er mindre sammenlignet med første halvår i fjor. Det er fordi Danske Bank mener det er positive tegn i oljenæringen.

- Vi har helt siden høsten 2015 tatt høyde for utfordringene denne bransjen har stått ovenfor, og ser nå at vi er i en situasjon der næringen er i bedring. Det er bra for norsk økonomi, og våre nedskrivninger er et uttrykk for dette, sier Mellingsæter.

Da tallene for hele Danske Bank-konsernet ble lagt frem onsdag morgen, ble det kjent at banken ansetter en ny antihvitvaskingssjef.

LES OGSÅ: Ny toppsjef i Danica Pensjon

Anmeldt for hvitvasking

Philippe Vollot har, ifølge konsernsjef Thomas F. Borgen i Danske Bank, betydelig erfaring innen bekjempelse av økonomisk kriminalitet og hvitvasking, skriver dn.no.

Vollot skal ikke starte i jobben senere enn 1. desember. Han har tidligere jobbet med bekjempelse av økonomisk kriminalitet, blant annet for Deutsche Bank.

Danske Bank-konsernet er for tiden involvert i en stor korrupsjonssak i Russland, og er anmeldt for å ha hvitvasket 203 millioner dollar.

Danske Bank Norge regnskap 1. halvår 2018

Tall i millioner kroner. (Tall i parentes for 1. halvår 2017.)

  • Inntekter: 3407 (3280)
  • Resultat før nedskrivninger på utlån: 1930 (1922)
  • Resultat før skatt: 1630 (1442)
På forsiden nå