Fara skal levere teknologi til AtB

Teknologiselskapet Fara skal levere et nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag.

Ørjan Kirkefjord, adm.dir i Fara. 

Saken oppdateres.

Fara skriver i en pressemelding at avtalen med det fylkeskommunale transportselskapet AtB i første omgang gjelder busser, holdeplasser og stasjoner i Stor-Trondheim, med mulighet for utvidelse til resten av fylket, inkludert hurtigbåt og ferje.

Sanntidsinfo

Sanntidsinformasjonen fra det trondheimsbaserte teknologiselskapet vil gi reisende nøyaktig informasjon om ankomst og avreise gjennom skjermer på holdeplasser, om bord i busser, samt opprop. I tillegg vil bussene bli utstyrt med nye sjåførterminaler som er integrert med audiovisuelle løsninger og passasjertelling.

LES OGSÅ: AtB mener metrobussen innfrir kravene til universell utforming

Fara skriver at leveransen til AtB er en av de første i Norge som bruker en ny europeisk bransjestandard som heter Informasjonsteknologi for kollektivtrafikk.

- Det gjør at løsninger enkelt kan integreres med eksisterende maskinvare og at ulike systemer lettere snakker sammen, sier Ørjan Kirkefjord, administrerende direktør i Fara.

Trafikklysstyring

I tillegg til sanntidsinformasjon, skal Fara også levere trafikklysstyring til kollektivnettet, som vil gi aktiv prioritering av buss og trikk i lyskryss.

Fara har levert IT-løsninger for kollektivtrafikk i Trøndelag siden 2008.

På forsiden nå