Facebook har problemer – også norske brukere er rammet

Flere brukere melder om problemer med Facebook. Enkelte brukere kommer ikke inn det hele tatt.

Kartet viser hvilke områder Facebook har problemer onsdag ettermiddag.  Foto: Downdetector.com

Saken oppdateres.

Rundt klokken 17.00 onsdag ettermiddag begynte meldinger om nedetid hos Facebook å tikke inn hos nettstedet Downdetector. Nettstedet viser livedekning av nedetid hos tjenester på nettet, som Facebook, Twitter og Instagram, skriver Aftenposten.no.

Kartet til Downdetector viser at mange melder om problemer i USA, Storbritannia og deler av Europa. Brukere i Norge er også rammet.

Ved 20.00-tiden onsdag kveld er det fremdeles problematisk å bruke tjenester som Instagram, Facebook, Messenger, WhatsApp, Twitter og Etsy. I tillegg har flere store nettsider problemer - deriblant det amerikanske posttilbudet US Postal Service. Det melder den britiske avisen The Independent.

Det meldes om problemer med innlogging, opplasting og publisering, ifølge den engelske avisen .

Brukere som ikke får logget inn får beskjed om at «Facebook er for øyeblikket nede på grunn av nødvendig vedlikehold, men vi er tilbake om noen få minutter».

Denne beskjeden har møtt brukere i flere timer onsdag kveld.

Facebook har selv ikke uttalt noe om hvorfor appen og nettsiden er nede, med unntak av beskjeden brukere møtes med. Det er derfor uklart hvor lenge problemet vil vedvare.

Teksten som møter flere norske brukere forteller at Facebook er nede på grunn av vedlikehold.  Foto: Skjermdump

Instagram også nede

The Independent melder også bildedelingstjenesten Instagram er nede. Ved forsøk på innlogging blir brukere møtt med følgende beskjed:

«Beklager, noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.»

Andre tjenester eid av samme selskap, som Whatsapp, har foreløpig ikke meldt om lignende problemer.

På forsiden nå