Nettavisen: Euronext vinner kampen om Oslo Børs

Finansdepartementet avviser kravet om en eierandel på to tredeler, dermed er trolig Nasdaq ute av kampen om Oslo Børs, ifølge Nettavisen.

Finansdepartementet har uttalt at de vil komme med svar til Euronext og Nasdaq som begge har søkt om å få kjøpe Oslo Børs VPS innen 14. mai. Ifølge Nettavisen vinner Euronext kampen om Oslo Børs.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Finansdepartementet opplyser i en pressemelding mandag morgen at de godkjenner både Nasdaq og Euronext som kjøpere av Oslo Børs, men departementet stiller ikke krav til eieriandel.

Det er satt som vilkår for tillatelsen at aksjene erverves innen seks måneder.

Flere kilder opplyser til Nettavisen at Euronext dermed vinner kampen om Oslo Børs.

Grunnen er at Euronext har sikret seg retten til å kjøpe aksjer som sammen med deres egne, utgjør over 50 prosent av selskapet.

Nasdaq-leiren har derfor den siste tiden mobilisert sine krefter og sendt et samlet brev til den avgjørende instansen, der de argumenterer for at departementet bør kreve at den neste eieren klarer å kjøpe minst to tredeler av aksjene. Brevet ble først omtalt i Dagens Næringsliv.

Hadde disse aksjonærene få sin vilje, ville pendelen igjen svingt over til Nasdaq – fordi det finnes nok aktører som ikke vil selge til Euronext. Styret i Oslo Børs har tidligere anbefalt tilbudet fra Nasdaq.

Både amerikanske Nasdaq og Euronext tilbyr 158 kroner per aksje, noe som verdsetter Oslo Børs til rundt 6,8 milliarder kroner.

På forsiden nå