Ving-kunder i Trøndelag må bli hjemme

Ving-kunder som skulle reise med SAS fra Trondheim til Kypros mandag, må bli hjemme. Men flyselskapet vil hente charterselskapets kunder hjem fra øya.

En gruppe på 90 Ving-kunder skulle reist med et chartret SAS-fly til Kypros fra Trondheim mandag, men må bli hjemme på grunn av konkursen hos Vings eier Thomas Cook. Flyet vil reise ned med passasjerer fra en annen operatør og ta med Ving-reisende hjem igjen.  Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– I dag er det 90 passasjerer som skulle vært med fra Trondheim til Larnaka. De får ikke reise fordi det ikke er noen løsning for hjemreise, opplyser informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til NTB mandag morgen.

LES OGSÅ: Thomas Cook slått konkurs – 9000 nordmenn rammet

Charterflyet skal likevel fly til Kypros med passasjerer som reiser med en annen operatør, og flyet tar med Ving-reisende hjem igjen fra Larnaka.

Johansen kan ikke si noe om andre charterflyavganger med SAS de neste dagene blir berørt av konkursen hos Vings eier Thomas Cook. Men han understreker at SAS om nødvendig vil reise med tomme fly ut for å hente Ving-passasjerer hjem.

– Vi vil oppfylle vår del av avtalen, sier han.

LES OGSÅ: Slik får du hjelp hvis du er rammet av Thomas Cook-konkursen


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


SAS har ikke noe stort samarbeid med Ving, opplyser Johansen, og konkursen vil derfor ikke få noen store konsekvenser for flyselskapet.

Ving-reisende som skal fly med Norwegian, henvises til Ving for informasjon.

– Norwegians flyginger går som normalt, og Ving-kunder som er satt opp på våre avganger, må ta kontakt med Ving for å se hvordan deres reise er påvirket, opplyser talsperson Astrid Mannion-Gibson til NTB.

Hun sier situasjonen er beklagelig for bransjekolleger i Thomas Cook og de reisende.

– Vi vurderer fortløpende hva vi kan gjøre for å hjelpe, men på grunn av begrenset kapasitet og mange fulle fly har vi per nå dessverre ikke mulighet til å sette opp ekstra avganger, sier hun.

På forsiden nå