Norges rikeste er nesten dobbelt så rik som nestemann på lista

Reder John Fredriksen er fremdeles Norges soleklart rikeste, med en formue på 114 milliarder kroner, ifølge Kapitals årlige oversikt over Norges 400 rikeste.

Skipsreder John Fredriksen er Norges rikeste person, ifølge Kapital. Han er med en formue på 114 milliarder kroner nær dobbelt så rik som landets nest rikeste  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Fredriksens formue har ifølge magasinet vokst med én milliard kroner det siste året.

75-åringen, som har kypriotisk pass, mener likevel at det har vært et dårlig år og peker på at formuen hans har vokst som følge av at dollaren har styrket seg, ifølge NRK.

– Jeg tjener på dollarstyrkelsen, men vi er jo en dollarbusiness, og da er det ikke størrelsen på nettoverdiene målt i norske kroner som er avgjørende, har Fredriksen sagt til Finansavisen og TradeWinds.

LES OGSÅ: På Molde lufthavn står fem privatfly. Det tyder på en ny, hemmelig fisketur

Uendret topp fem

Likt som i fjor er landets nest rikeste reder Torstein Hagen i Viking Cruises, hvis formue anslås til 60 milliarder kroner. Odd Reitan ligger på tredjeplass, med 42,4 milliarder kroner. De neste to plassene innehas av Johan Johannson og Kjell Inge Røkke, med henholdsvis 40 og 35,5 milliarder kroner.

Røkke er den på lista som har tapt mest siden i fjor – med en nedgang på hele 4,4 milliarder kroner. Likevel beholder han femteplassen på lista, og rekkefølgen på topp fem er dermed uendret fra i fjor.

Hotellinvestor Petter Stordalen var i fjor inne på topp-ti-listen, men har i år falt til ellevte plass. Hans formue anslås nå til å være 26,4 milliarder kroner. Han ble i år danket ut av topp ti-lista av Stein Erik Hagen, som har en formue på 28 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Denne luksusyachten la til kai i Trondheim

51 kvinner

Blant landets 400 rikeste er det listet opp 51 kvinner. Margaret B. Garmann er fremdeles Norges rikeste kvinne og ligger i år på 22. plass – én plass opp fra i fjor. Hun anslås å ha en formue på 9 milliarder kroner.

Norge har i år 33 flere milliardærer enn i fjor, noe som utgjør til sammen 341 norske milliardærer. Landets 400 rikeste personer har i snitt en formue på 3,5 milliarder kroner. Det siste året har de i snitt blitt 150 millioner kroner rikere.

For å komme inn på Kapitals liste må man ha en formue på minst 800 millioner kroner.

På forsiden nå