Trønderne har kjøpt en million liter mer alkohol hos Vinmonopolet i år

Myndighetenes koronatiltak, flere salgsdager enn i fjor, hetebølgen i uke 25 og 26 og ei svak norsk krone bidrar til at både nordmenn og trøndere har handlet langt mer hos Vinmonopolet enn ifjor.

Adresseavisen besøkte Vinmonopolet ved Sverresborg på Byåsen etter koronatiltakene i mars, og da merket man allerede en vekst i salget. For første halvår er veksten 45 prosent ved dette polet, viser nye tall.  Foto: Espen Bakken

Ved utgangen av juni har Vinmonopolets samlede salg økt med 32 prosent målt mot samme periode i fjor, viser ferske tall fra Vinmonopolet. Polene i Trøndelag ligger samlet på en 29 prosent vekst i samme periode. Det tilsvarer 935 070 liter mer vin, øl og brennevin over trønderske pol, mot første halvår 2019.