Opptur for luksusbilmerker under koronaepidemien

Til tross for nedgangen i bilsalget under koronapandemien, har salget av Porsche, Mercedes og Audi skutt i været i Norge i år.

Det er solgt 577 eksemplarer av elbilen Taycan i Norge så langt i år.  Foto: Marcio Jose Sanchez

Saken oppdateres.

Så langt i år er det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) registrert 869 Porscher i Norge. Det er mer enn en firedobling sammenlignet med fjoråret og allerede langt over det forrige rekordåret 2018. 577 av disse er elbilen Taycan, som fortsatt nyter godt av momsfritak, skriver Finansavisen.

Men personbilsalget totalt har ifølge registreringsstatistikken til OFV falt med 23 prosent til 64.761 biler så langt i år. Dette skyldes koronapandemien, som medførte produksjonsstans, leverings­problemer, permitteringer og en generell usikkerhet i markedet.

Mercedes doblet

Mercedes-Benz har nesten doblet salget i år sammenlignet med fjoråret. Det skyldes ifølge konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz personbil blant annet at de nå har et fullt år med den helelektriske modellen EQC.

Audi har hatt en salgsøkning på 75,8 prosent, og mer enn ni av ti biler er elbilen e-tron.

Ni av ti biler Audi har solgt i år, er elbilen e-tron.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

– Vi er veldig fornøyd med året så langt, selv med de utfordringene vi har stått i denne våren. E-tron er naturligvis vår mest solgte modell, sier Audi-sjef Elin Rosnes Sinervo.

Les også: Trønderne kjøpte færre biler i juni

På forsiden nå