Spotify-grunnlegger har blitt 16 milliarder kroner rikere i år

En ellevill oppgang i Spotify-aksjen den siste tiden har gjort grunnlegger Daniel Ek og Martin Lorentzon enda rikere på papiret. Sammen er de gode for 92 milliarder kroner.

Daniel Ek (bildet) grunnla Spotify i 2006 sammen med Martin Lorentzon. Han er administrerende direktør i selskapet  Foto: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Saken oppdateres.

Musikkstrømmetjenesten Spotify har lagt bak seg en svært sterk periode på børsen. Aksjen har steget med litt over 96 prosent de siste tre månedene.

Det merkes godt på formuen til grunnleggerne Daniel Ek og Martin Lorentzon. Ifølge Dagens Industri har de to gründerne aksjer for nærmere 92 milliarder norske kroner.

Markedsverdien til Spotify er på 50,5 milliarder dollar. Det tilsvarer rett under 560 milliarder kroner.

Milliardærer

Daniel Ek skal ifølge den svenske avisen sitte på aksjer verdt nærmere 38 milliarder norske kroner. Ifølge Dagens Industri har han blitt 16,65 milliarder kroner rikere i år.

I tillegg sitter han på såkalte «warrants» som gir han rett til å kjøpe 800 000 aksjer for 190 dollar stykket i 2022, ifølge Dagens Industri. Til sammenligning ble Spotify-aksjen handlet til 272,50 dollar ved stengetid mandag.

Martin Lorentzon sitter ifølge avisen på aksjer verdt over 54 milliarder norske kroner. Han har tidligere vært administrerende direktør og styreleder i selskapet. Han er fortsatt med i selskapet som styremedlem.

Teknologi-rally

De amerikanske børsene har hentet seg kraftig inn etter børsfallet i mars.

Oppgangen har vært spesielt sterk for den teknologitunge Nasdaq-indeksen, som er opp med over 22 prosent de siste tre månedene.

Til sammenligning er den brede S&P 500-indeksen og Dow Jones-indeksen opp med om lag 14 og 12 prosent i samme periode.

Les også: Koronakrisen åpner muligheter for teknologibedrift i TrondheimPå forsiden nå