Opprøret i NTS fortsetter - krever omkamp om styreplassene

Lakseselskapet NTS har mottatt et krav om å holde en ekstraordinær generalforsamling. Det skjer dagen etter at en generalforsamling besluttet å beholde styret.

Hans Martin Storø (med ryggen inntil veggen) vippet flertallet under generalforsamlingen i NTS. Rundt bordet sitter styreleder i NTS, Odd Reidar Øie (f.v.), Roar Myhre, finansdirektør i NTS, Are Brekk, konsernsjef i Moen, Harry Bøe, adm.dir. i NTS, Anders Gåsø og hans far Helge Gåsø. Nå har det kommet krav om ekstraordinær generalforsamling.  Foto: DAG H. YSTGAARD

Saken oppdateres.

Det bekrefter NTS i en børsmelding lørdag ettermiddag.

I meldingen fremkommer det ikke hvem som krever dette, eller hva som er begrunnelsen.

Det nye kravet kommer dagen etter det som skal vært en «høydramatisk» generalforsamling i selskapet fredag, skriver E24.

En gruppe aksjonæropprørere forsøkte å kaste storeier Helge Gåsø og sønnen Anders ut av styret. Med knapp margin ble forslaget derimot nedstemt fordi en av opprørerne, Hans Martin Storø, byttet side. Han ble deretter valgt inn som nytt styremedlem av generalforsamlingen.

LES OGSÅ: Han veltet opprøret i NTS: - Det ville blitt krig og kaos fra første stund

Opprørerne har reagert kraftig på måten dette vedtaket ble banket gjennom på, og anser det som «ugyldig», skriver avisen.

Opprørerne har også varslet et bud på 13,2 milliarder kroner for NTS, og aksjemarkedet har spekulert i at gruppen ønsker å selge unna konsernets eierandel på 68 prosent i en annen børsnotert lakseoppdretter, NRS.

NRS-aksjen steg kraftig i dagene før generalforsamlingen, men kursen raste da det ble kjent at Gåsø beholdt plassen i styret.

Motivet for å kaste Gåsø-familien og sittende styreleder Odd Reidar Øie ut av styret har, ifølge gruppen, vært for å «forbedre eierstyringen og selskapsledelsen» i NTS.

På forsiden nå