Brøske tar over for Anda i Det norske

- Jeg hadde lyst på jobben, men andre ville det annerledes, sier Torgeir Anda.

Rolf Jarle Brøske som blir konserndirektør med ansvar for kommunikasjon når integrasjonen av Marathon Oil Norge er gjennomført.  Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

Torgeir Anda har vært kommunikasjonsdirektør i Det norske siden februar 2008, men erstattes av Rolf Jarle Brøske som blir konserndirektør med ansvar for kommunikasjon når integrasjonen av Marathon Oil Norge er gjennomført i fjerde kvartal 2014.

Torgeir Anda skal etter det være tilknyttet oljeselskapet som ekstern rådgiver. Fra 15. oktober skal han jobbe med enkeltprosjekter, blant annet i forhold til Ivar Aasen-feltet som skal settes i drift i 2016.

«Ulike perspektiver»

I en pressemelding skryter konsernsjef Karl Johnny Hersvik av Anda. Han har gjort en svært god jobb som kommunikasjonsdirektør, og har bygd profilen til selskapet til det den er i dag, men ulike perspektiver på veivalgene framover gjør at videre tilknytning som ekstern rådgiver nå er den beste løsningen, skriver Hersvik.

Flest sjefer i Oslo og Stavanger

Med denne endringen er ni av i alt elleve konserndirektørstillinger besatt. I det nye ledergruppa er det i tillegg til Brøske bare Øyvind Bratsberg som kommer fra Det norskes hovedkontor i Trondheim. Resten kommer fra Marathon Oil Norge i Stavanger, og Statoil og Aker i Oslo.

Anita Utseth, som har vært direktør forretningsstøtte, er ute. Det samme er Odd Ragnar Heum (direktør asset Johan Sverdrup) og Bård Atle Hovd (utbyggingsdirektør).

Rolf Jarle Brøske kom til Det norske i 2012 og har vært direktør for næringspolitikk. Øyvind Bratsberg går fra stillingen som viseadministrerende direktør til stillingen som konserndirektør teknologi og feltutvikling.

Endringene i ledelsen kommer etter at Det norske kjøpte den norske delen av Marathon Oil Norge for 12,6 milliarder kroner og ble 230 flere ansatte. Det ble kjent i juni, og siden er det blitt stilt spørsmål ved Det norskes fremtid i Trondheim. Hersvik sier imidlertid til Adresseavisen at selskapets hovedkontor er og vil forbli i Trondheim.

To kvinner

Dette er den nye konsernledelsen: Karl Johnny Hersvik (42), konsernsjef, Gro Gunleiksrud Haatvedt (56), konserndirektør leting, Øyvind Bratsberg (55), konserndirektør teknologi og feltutvikling, Geir Solli (54), konserndirektør drift, Kjetil Ween (38), konserndirektør boring og brønn, Elke Njå (60), konserndirektør spesialprosjekter, Alexander Krane (38), konserndirektør finans, Kjetil Kristiansen (45), konserndirektør HR, Leif Gunnar Hestholm (45), konserndirektør helse, miljø, sikkerhet og kvalitet, Rolf Jarle Brøske (34), konserndirektør kommunikasjon.

Stillingene konserndirektør konsernutvikling og konserndirektør prosjekter er foreløpig ubesatt.

Torgeir Anda blir erstattet som kommunikasjonsdirektør i Det norske. 
        
            (Foto: KIM NYGÅRD)

Torgeir Anda blir erstattet som kommunikasjonsdirektør i Det norske.  Foto: KIM NYGÅRD

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå