Flyttet inn i landets største bilvarehus

Nå selges Mercedes, Peugeot og Kia under samme tak i Trondheim, i landets største bilvarehus på Østre Rosten.

Ny bilbutikk: Tirsdag flyttet leietakerne inn i Østre Rosten 8. Fra venstre: Regiondir. Terje Bernton og daglig leder Per Arne Megård i Kia Trondheim, Sverr og Knut Fordal i Prøven Bil, adm.dir. Frithjof Anderssen i Motor-Trade, prosjektdir. Kaare Haugen i Fabritius Gruppen, prosjektleder Ola Wold i Moto 

Saken oppdateres.

– Vi er i en tøff bransje med både seriøse og useriøse konkurrenter. Vi er mer opptatt av samarbeid enn å konkurrere hverandre i hjel, sier administrerende direktør Frithjof Anderssen i Motor-Trade.

Tirsdag flyttet Mercedesforhandleren sammen med Peugeot-forhandleren Prøven Bil, Kia Trondheim, motorsykkelforhandleren Bikerstreet og Overaaes dekkhotell inn i det vel 20 000 kvadratmeter store nye bilanlegget på Østre Rosten.

– Det er unikt at tre store, frittstående bilforhandlere slår seg sammen. Vi ville ikke bygd nytt alene. Det trekker flere kunder å ha samarbeidspartnere, og nærheten til kjøpesenter er viktig, sier Knut Fordal, som eier Prøven Bil sammen med broren Sverre Fordal.

Må samarbeide

Motor-Trade og Prøven Bil er hovedleietakere av henholdsvis 7000 og 6000 kvadratmeter i det nye bygget.

– Prøven og Motor-Trade har vært nødt til å samarbeide siden 60-tallet, fordi vi har samme importør, Bertel. O. Steen. Jeg har samarbeidet med Frithjofs far, og de siste 15 årene med Frithjof. Så vi er godt kjent, sier Fordal.

De to har hver sine innganger til lokalene, Peugeot til venstre og Mercedes til høyre. I tillegg har Kia 2000 kvm. Men de tre frykter ikke for å miste kunder til hverandre.

– Verdien av samlokalisering er større enn frykten for konkurransen. Vi vil bli bedre med tilgang til hverandres dyktighet, sier Fordal.

– Det er kun bilsalget vi skal konkurrere på, sier Anderssen.

Han viser til stordriftsfordelene ved at de skal ha en rekke funksjoner felles i bygget, men med hver sine ansatte.

Årets dyreste

Utbygger av det nye bilanlegget er Fabritius Eiendom, som eies av Bjørn Rune Gjelsten. Selskapet solgte i vår den nybygde eiendommen til KLP for 294 millioner kroner. Hent var entreprenør. For Frithjof Anderssen var Rosten andrevalget da de bestemte seg for å flytte.

– Førstevalget mitt var Tunga, rundt Møller Bil. Nå er dette en bedre beliggenhet. Dette er Trondheims mest hurtigvoksende handelsområde, og det er nært kjøpesenter, sier Anderssen.

KLPs kjøp av Østre Rosten 8 er det dyreste næringseiendomskjøpet så langt i år i Trondheim.

– Vi har tro på bil, og at dette er en bra beliggenhet. Vi vet Trondheim by vokser med 3000-4000 innbyggere i året. Her er det langsiktige leiekontrakter, med solide leietakere, sier administrerende direktør Sigfred Ekle i KLP Eiendom Trondheim.

 
 
På forsiden nå