Mot-gründeren får pris på to millioner

Atle Vårvik er tildelt Reitangruppens årlige verdipris, Årets Ladejarl, og prispenger på to millioner kroner.

Odd Reitan delte ut statuett og prispenger på hele to millioner til Mot-gründer Atle Vårvik.  Foto: KJELL A. OLSEN

Saken oppdateres.

Prisen ble delt ut av Odd Reitan på Lade gaard i Trondheim i dag.

- Det er en helt ubeskrivelig stor ære å være den av de ti nominerte som får denne prisen. Aller mest er det en pris for det Mot har oppnådd. Tusen, tusen, tusen takk, sa Atle Vårvik med statuett og premie i hånden.

Han mottok prisen foran et stort publikum hvor blant andre de fleste av hans mednominerte, blant andre Geir Lippestad, Johan Olav Koss og Per Solli, var til stede.

- Anerkjennelsen betyr mest. Penger har en tendens til å bli brukt opp, men anerkjennelsen vil alltid stå der. Det å bli verdsatt for jobben man har gjort i Mot, betyr mye for meg. Hadde ikke det arbeidet vi gjør sammen med ungdommene hatt noen effekt, ville jeg ikke fått prisen, sier Vårvik.

- Vil sikre Mots fremtid

- Hva skal du bruke pengene på?

- Jeg brenner jo for samfunnsengasjement og jeg brenner for Mot. Jeg vil bruke en del av dette til å sikre Mot sin fremtid, sier prisvinneren.

Den tidligere skøyteløperen fra Trondheim har siden 1997 ledet organisasjonen Mot som han stiftet sammen med Johann Olav Koss, Rune Bratseth og Dag Otto Lauritzen samme år. Alle tre var til stede under utdelingen på Lade i dag. Mot samarbeider med kommuner og lokalsamfunn for tryggere oppvekstmiljø for ungdom: Mot til å bry seg, mot til å si nei og mot til å leve.

LES OGSÅ: En av disse ti får to millioner

Vil bli kjent for verdiarbeid

Dette arbeidet er det som nå verdsettes med pris fra Reitangruppen som selv har tatt mål av seg for å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap.

– Atle Vårvik viser at det med verdibasert ledelse utløses engasjement og vilje til gjennomføring. Gründeren Vårvik har i 20 år sådd positive holdninger og gitt mennesker mot til å stå for egne verdier, sier Odd Reitan, adm.dir og styreleder i Reitangruppen og juryleder for Årets Ladejarl-prisen konsernet i år deler ut for tredje gang.

Ingen føringer for pengene

Prispengene på to millioner kroner deles ut uten føringer eller begrensninger. Atle Vårvik får med andre ord selv bestemme hvordan den betydelige summen skal brukes.

I tillegg til heder og prisenger, får Vårvik en skulptur av Odd Reitan kalt «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl.

Prisen beskrives som en hederspris for fremragende verdibasert ledelse og arbeid. Den skal, ifølge Reitangruppens vedtekter for prisen, gis til «gis til en enkeltperson som gjennom sitt virke i særlig grad har; utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid, som alternativ til regelstyring motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker blitt en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar.»

Deles ut for tredje gang

I fjor var det Anlov Peter Mathiesen, mannen bak gatemagasinene =Oslo og =Norge, fikk i fjor prisen for sitt arbeid for sosialt utstøtte, fattige, rusmisbrukere og andre vanskeligstilte. I 2012 gikk Prisen til gründeren bak Hvite Busser, Helga Arntzen.

På forsiden nå