Årets kjøpesenter deles ut hvert år av Nordic Council of Shopping Centers (NCSC), en paraplyforening for kjøpesentrene i Norden. Nå er det klart at Sirkus Shopping i Trondheim, Strømmen Storsenter på Østlandet og Vestkanten Storsenter i Bergen er årets nominerte. Det melder NCSC i en pressemelding.

Nominert i fjor

Senterleder Trine Foosnæs ved Sirkus Shopping forteller at hun gleder seg til å delta på kjøpesenterkonferansen 23. oktober hvor «Oscar»-kåringen for bransjen skal foregå.

- Vi var nominert i fjor også. Da hadde vi ikke noe økonomisk resultat å vise til fordi vi var nyåpnet. Nå har vi ett år vi kan sammenligne med, sier hun.

Forrige uke var juryen på besøk, og Foosnæs tror de likte omvisningen.

- To dager etterpå ble vi nominert, så det var artig. Vi mener at vi skiller oss ut fordi vi tilbyr mer enn handel. Vi tilbyr opplevelser i form av for eksempel konserter, og det er her fremtiden ligger, mener hun.

Kaos under Isac-konsert

I august ble det nesten kaotiske tilstander da ungpikeidolet Isac Elliot holdt konsert på Sirkus Shopping. Rundt 3000 jenter hylte for full hals mot den finske sangeren. Foosnæs mener konserten var viktig for å gi unge jenter et forhold til stedet.

- Vi retter oss mot en bestemt målgruppe med en slik konsert, og vi tenker langsiktig. Selv om handelen til en viss grad ble stanset under konserten, var det viktig å knytte relasjoner til denne målgruppen, mener hun.

Dersom Sirkus Shopping skulle gå helt til topps, vil det bety mye for senteret i Trondheim.

- Det viser at vi satser riktig og at vi får anerkjennelse fra vår egen bransje. Det hadde vært skikkelig artig å vinne, sier hun.

408 kjøpesenter får invitasjon

Prisen deles i år ut for 21. gang. Vinneren av årets pris blir automatisk nominert til konkurransen for Årets nordiske kjøpesenter.

Høyskolelektor Odd Gisholt ved Handelshøyskolen BI har sittet i juryen. Han sier til adressa.no at de sendte ut invitasjon til 408 kjøpesenter i hele Norge. Deretter har kjøpesentrene sendt inn sin begrunnelse før juryen reiste ut på befaring.

- Det var rundt tolv kjøpesenter som ble vurdert i den siste runden, og vi har reist land og strand rundt for å se på de beste kjøpesentrene. Det å bli nominert er veldig ærefullt, mener jurymedlemmet.

- Spesiell arkitektur

Han trekker frem at kjøpesenteret i Trondheim har vært nominert to år på rad, noe som er et positivt tegn.

- Det jeg vil trekke frem er den meget spesielle arkitekturen på senteret og en dyktig senterledelse som er både økonomiske og kreative. Det å få senteret frem i lyset med tanke på den sterke konkurransesituasjonen som eksisterer i Trondheim, er imponerende, mener han.

Årets jury har bestått av Odd Gisholt (Handelshøyskolen BI), Elisabeth Loch (Steen & Strøm Gulskogen), Mona Elise Kotte-Eriksen (Kid Interiør), Michael Bowe (AMB Arkitekter), Odd Sverre Arnøy (Kitch`n), Line Victoria Bergh – juryformann – (CC Vest, Mustad Eiendom).

Tidligere vinnere av prisen omfatter blant annet City Syd (1993) og Trondheim Torg (1998).

22. august ble det arrangert Isac Elliot-konsert på Sirkus Shopping. Foto: morten antonsen
Juryen legger vekt på fellesarealene til kjøpesenteret i Trondheim. Foto: glen musk