Olav Thon og Odd Reitan kjøper eiendomsselskapet Britannia Eiendom AS, som huser hotellet med samme navn.

De skal eie 50 prosent hver av selskapet. Selgerne er et selskap eid av tidligere hotelleier Jon Einar Bottens arvinger og eiendomsinvestorene Øyvind Antonsen og Francis Hay.

- Ingen konkrete planer

-  Det foreligger ingen konkrete planer i tilknytning til overtakelsen, men de nye eierne er veldig opptatt av at eiendommen holdes i hevd og videreutvikles på den måte den fortjener, sier administrerende direktør i Reitan Eiendom, Ingolv Høyland, i en pressemelding.

Å kjøpe Britannia har lenge vært en drøm for Odd Reitan, som for flere år siden uttalte at han ville kjøpe hotellet hvis det ble lagt ut for salg.

Høyland bekrefter til adressa.no at Reitan Eiendom forsøkte å kjøpe bygningen da den ble lagt ut for salg i 2011.

- Men da nådde vi ikke opp, sier han.

Drives av Thon

Det var i stedet Trondheim-investorene Francis Stückrath Hay og Øyvind Antonsen som sikret seg en eierandel på 60 prosent i bygningen tidlig i 2012. Bottens arvinger beholdt da en andel på 40 prosent.

I fjor tok hotell- og eiendomsbaronen Olav Thon over driften av hotellet, og ifølge pressemeldingen fra Reitangruppen skal Thon Hotels fortsatt drive det.

Høyland sier at de har vært i dialog angående et kjøp gjennom hele 2014.

- Dette er en eiendom vi lenge har ønsket å leie, og nå eier vi den 50 prosent, sier han.

- Tyngre ressurser

Reitan Eiendom eier fra før flere kjøpesentre sammen med Thon, og Høyland sier det var naturlig å samarbeide med dem om kjøpet.

Da hotellet skiftet eier i 2012 var kjøpesummen på 370 millioner kroner, men Høyland vil ikke si hva de nå må betale.

- Det har partene blitt enige om å ikke si noe om, sier han.

Selv om de foreløpig ikke har noen planer for hotellbygningen, så understreker Høyland at de både har evne og vilje til å investere i den.

- Nå er det litt tyngre ressurser som står bak, og det kan vise seg å bli bra både for hotellet og byen. Men først må vi finne ut hva partene ønsker, sier han.

Ifølge meldingen har Britannia i dag 247 rom, fire restauranter, to barer, konferanseavdeling og spa.

Eiendommen er på omtrent 20 000 kvadratmeter.