Ofstad er leder og eneeier av hårpleiekonsernet House of Beauty, som omfatter frisørkjeden H2 og grossistselskapet Warehouse.

Konsernregnskapet har vist røde tall i flere år, men i fjor gikk virksomheten i pluss for første gang siden 2009.

Inntektene endte på 186,6 millioner kroner, en økning fra 170,9 millioner i 2012. Resultatet før skatt ble på 1,5 millioner, opp fra et underskudd før skatt på 6,2 millioner året før.

Nordisk grossist

Selv om konsernet først og fremst forbindes med frisørsalongene og hudpleieklinikkene i Trondheim, så kommer størsteparten av inntektene fra Warehouse som selger hårprodukter til salonger i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Ofstad eier 51 prosent av Warehouse, mens selskapet Abra Norge eier de resterende 49. Selskapet hadde i fjor hadde inntekter på 137 millioner kroner, en økning fra 132,6 millioner kroner.

Ned i Sverige

Norge er det største markedet, med salgsinntekter på 58 millioner kroner. Men også i Sverige og Finland selger selskapet produkter for henholdsvis 35,5 og 30 millioner kroner. Inntektene i Sverige har gått ned med rundt 22 millioner kroner fra 2012, men veksten i Finland kompenserer nesten.

Danmark er det minste markedet, og bidrar med salgsinntekter på 13,3 millioner.

Byhaven størst

Gjennom datterselskapet H2 Gruppen er Ofstad hel- eller deleier av en rekke frisørsalonger i Trondheim, hudpleieklinikker og selskapets egen frisørskole.

Salongene er organisert som egne datterselskaper, som til sammen hadde et resultat på 3,8 millioner kroner i 2012. Salongen på kjøpesenteret Byhaven er den største målt i både omsetning og antall ansatte, og leverer også det beste resultat.

– Forsvarlig egenkapital

House of Beauty-konsernet har en negativ egenkapital 2,2 millioner kroner, tross overskuddet og et nedsalg i Warehouse der selskapets eierandel ble redusert fra 65 til 51 prosent.

Men ifølge årsberetningen mener styret at selskapet er mer solid enn det ser ut på papiret. Ifølge har selskapet skjulte verdier i eiendom og aksjer i datterselskapene.

«Styret anser med dette at konsernet har en forsvarlig egenkapital og soliditet for videre drift», heter det i årsberetningen.

Årsregnskap
House of Beauty konsern
Millioner kroner20132012Endr. i %
Inntekter186,5170,99,1
Driftsresultat4- 4,6-
Res. før skatt1,5- 6,2-