Norgesgruppens billigkjede Kiwi har lagt om strategien etter gårsdagens nyhet om at Coop ønsker å kjøpe Ica Norge. Kiwi-sjefen sier for første gang at de vil utfordre Rema om å være billigst på dagligvarer.

- Det er riktig at vi har bestemt at vi skal være tøffere på gassen når det gjelder pris. Vi jobber nå med å få minst like lave priser som Rema. På sikt skal vi bli billigere, sier Kiwi-sjef, Jan Paul Bjørkøy, til VG.

- Er på sikt ti år?

- Nei, da er nok ikke jeg Kiwi-sjef, så det blir før det, men vi har ikke satt noe tidspunkt, utover at det bør skje i løpet av de neste årene, sier Bjørkøy videre.

To nye butikker i året

I 2003 åpnet Trøndelags første Kiwi-butikk i Oppdal. Siden da har Kiwi i snitt åpnet i overkant to butikker i året i regionen. Nå er målet å nå 50 trønderske Kiwi-butikker innen ti år.

– Med det vil vi doble markedsandelen vår. Det er hårete mål, men vi jobber langsiktig, bygger stein på stein, sa regionsjef Espen Inge Larsen i Kiwi region Midt til adressa.no for tre uker siden.

Kiwi er en relativt ny aktør i Trøndelag, men har 604 butikker på landsbasis. Til sammenligning har Rema 535 butikker, hvorav 54 i Trøndelag.

Lovnad fra Reitan

Rema-sjef Ole Robert Reitan lover på sin side at landets billigste dagligvarer blir å finne i hans butikker.

Les også: Rema 1000 og Kolonial.no vil snu opp ned på mathandlingen din

- Hvis konkurransemyndighetene godkjenner at Coop får kjøpe Ica, får vi to store aktører som har over 30 prosent av dagligvaremarkedet, NorgesGruppen og Coop. Men selv om de er større, har vi langt lavere kostnader, slik at jeg kan love at vi fortsatt kommer til å være billigst. Rema skal også være billigst i fremtiden, sier Reitan til VG.