Den spesielle villaen i Øvre Allé 8 er solgt for 12,9 millioner kroner. Prisantydningen var elleve millioner.

Daglig leder og partner Steinar Skaanes i Proa Eiendomsmegling sier det er vanskelig å prissette en slik eiendom.

- Det er en unik eiendom, og da er det vanskelig å vite hva hvermannsen er villig til å betale for den. Det er flere meglere som har vurdert boligen, sier Skaanes.

Les flere boligsaker her

- Er indrefileten

Etter at «Villa Gulstuen» ble lagt ut til salgs, har han hatt ti private visninger av den. Seks av interessentene var med i budrunden, som førte til at boligen ble en av de dyreste bruktboligene solgt i Trondheim i år.

- Øvre Allé er på en måte indrefileten i Trondheim. Boligen har ei flott tomt, bra beliggenhet og flott adresse, sier Skaanes.

Eneboligen er en av professorvillaene på Singsaker. De er tegnet og oppført av kjente arkitekter fra tidligere NTH, nå NTNU. «Villa Gulstuen» er tegnet av professor Jens Zetlitz Monrad Kielland, som var professor i bygningskunst på NTH fra 1912 til 1918. Kielland bodde selv i eneboligen, som ble bygd i 1913.

- Det er en unik bolig, og den er beholdt unik innvendig slik den ble bygd. De ulike stuene er bevart veldig bra, sier Skaanes.

Følg adressa.no på Twitter @adresseavisen

Barokk inspirasjon

Eneboligen er på en og en halv etasje, og har primærrom på 253 kvadratmeter. Tomta er på vel ett mål. Boligen inneholder blant annet tre stuer og fem soverom.

Øvre Allé 8 beskrives i salgsannonsen på finn.no som en svært sjarmerende og meget godt bevart villa, med både interiør, eksteriør og ulike bygningsdetaljer intakt. Arkitekturen er inspirert av barokke stilidealer og engelsk villa-arkitektur fra rundt 1900-tallet.

- Spesielt interesserte

- Det er et hus for spesielt interesserte, som ønsker verne om huset slik det har vært. Det er et stykke historie som har høy verneverdi, og er et hus for den som liker datidens byggekunst og eldre boliger, sier Skaanes.

Han forteller at selger som har bodd i huset i snart 25 år, har tatt meget godt vare på det.

«Villaen, som har bevart det aller meste av interiørene fra Kielland tid, oppleves i dag som hjemmekoselig og lun når man beveger seg rundt i den, samtidig som en kjenner en stor stolthet over dens historie», står det i annonsen.

Vernet utvendig

- Boligen har antikvarisk klasse A i dag, og er vernet utvendig, sier Skaanes.

Antikvarisk klasse A omfatter bygninger som er sjeldne på en eller flere måter, og eierne kan ikke forvente å kunne gjøre endringer av betydning. Tilbygg er lite aktuelt, og opprinnelige materialer som paneler, vinduer, listverk, dører og taktekking bevares og vedlikeholdes, men kan ikke skiftes eller endres.

Villaen har bevart det meste av de opprinnelige interiørene i stuene. Foto: PROA EIENDOMSMEGLING
Arkitekturen er inspirert av barokke stilidealer og engelsk villaarkitektur fra rundt 1900-tallet. Foto: PROA EIENDOMSMEGLING