Det skriver Dagens Næringsliv mandag.

Innsidehandelen skal ha skjedd etter at Fiskeridirektoratets faggruppe for tildeling av grønne konsesjoner sendte ut brev om at Norway Royal Salmon (NRS) var en av vinnerne i den pågående konsesjonsrunden.

Brevet skal ha dumpet ned i postkassen fredag 11. april i år hos en rekke ledende ansatte i oppdrettsbransjen, uten at verken selskapene eller ledelsen var varslet på forhånd. Først klokka 14.27 rakk NRS-ledelsen å offentliggjøre tildelingen av ni nye konsesjoner via Oslo Børs’ meldingssystem.

Ifølge Oslo Børs foreligger det mistanke om at en person eller et selskap skal ha handlet aksjer før nyheten ble offentlig kjent. NRS-aksjen sluttet 12 prosent opp den aktuelle fredagen etter at tildelingen var offentliggjort.

Ifølge Dagens Næringsliv skal handelen altså være foretatt av en ansatt hos konkurrenten Lerøy. Lerøy-sjef Henning Beltestad vil ikke svare på hva selskapet gjør overfor personen som er mistenkt for ulovlig innsidehandel.

«Dersom noen har gjort noe galt, ansatt i Lerøy eller andre steder, har jeg tillit til at de ansvarlige myndigheter håndterer dette korrekt. Utover det har jeg ingen kommentar til saken», skriver han i en tekstmelding til Adressa.no.