Moods of Norway sier opp 20 ansatte

Klesmerket må kutte opptil 40 millioner kroner neste år.

Moods of Norway-gründerne Peder Børresen (t.v.) og Simen Staalnacke under kolleksjonsvisning i Oslo i august i år. 

Saken oppdateres.

Moods of Norway skal kutte kostnader for 35-40 millioner kroner neste år. Samlet skal 20 årsverk kuttes, og nedbemanningen kommer innen design, produksjon, logistikk og markedsføring, skriver Dagens Næringsliv. Moods of Norway har 431 ansatte.

LES OGSÅ: Moods mot sitt første tapsår

Vekstplaner på is

En av gründerne, Jan Egil Flo, sier de for å få Moods of Norway på rett kjøl vil konsentrere seg om å drive egne butikker fremover.

- I dag finnes Moods of Norway i nærmere 500 butikker i Norge. Vi kommer til å kutte mesteparten av distribusjonen utenfor vår egen butikkdrift i 2016. Dette har sammenheng med at vi mener vi kommuniserer merkevaren best gjennom vårt eget Moods-univers. Vi vil også satse på netthandel, sier Flo til Dagens Næringsliv.

Selskapets internasjonale vekstplaner i Europa er også lagt på is, og den amerikanske konsernsjefen George Santacroce går av ved nyttår, fire måneder etter at han tok toppsjefjobben.

LES OGSÅ: Moods of Norway-sjef blir ny operadirektør

Stenger i New York

- Det internasjonale markedet er preget av mange sterke aktører, og konkurransen er knallhard. Vi har rett og slett ikke penger til å finansiere en stor utenlandsetablering for øyeblikket, sier Flo.

Moods of Norways butikk i New York, som åpnet i 2012, legges ned, mens driften av butikken i Los Angeles fortsetter.

LES OGSÅ: Vil straffe de som kjøper piratvarer

- Mot underskudd

I 2013 omsatte Moods of Norway for 344 millioner kroner, og hadde et overskudd på 19,4 millioner. I år ender omsetningen mellom 325 og 330 millioner.

LES OGSÅ: Her stiller Ylvis opp for JohnnyLove

Flo utelukker ikke underskudd i år, for første gang siden oppstarten i 2003.

- 2014 kan ende med røde tall, det er julehandelen som avgjør hvor stort underskuddet blir, sier Flo, som skal ta over som toppsjef i selskapet fra nyttår.

På forsiden nå