Ken Ronny Fiskum mistet jobben

Ken Ronny Fiskum (33) fra Namsos er én av de 130 plattformarbeiderne som mister jobben hos Reinertsen. Familiefaren fikk sjokk da han leste det på adressa.no.

Sjokk Ken Ronny Fiskum må belage seg på en ny hverdag med pendling i regionen. 

Saken oppdateres.

Fiskum har jobbet vel ett år hos Reinertsen som sveiser. Nå på senhøsten har han forstått at han kunne bli utsatt, men fortsatt hadde han ikke hørt noe før han leste saken på adressa.no om at 130 må gå. Fagforeningen har bekreftet at han er en av dem som blir oppsagt, men det formelle brevet er ennå ikke kommet.

LES OGSÅ: 130 arbeidere mister jobben

– Det er et kjempefint arbeid. Selv kjenner jeg at det er surt å gi slipp på dette. Men jeg håper jo det kommer en oppgang igjen, slik at jeg kan få jobben tilbake. Helst før 52 uker har gått, da har vi som hadde jobb førsterett, sier han og smiler:

– Så det er håp i hengende snøre likevel.

Fått ny pendlerjobb

Fiskum har ikke ligget på latsiden. Allerede har han skaffet seg oppdrag hos sin tidligere arbeidsgiver i byggebransjen. Økonomisk vil derfor ikke oppsigelsen være noen katastrofe for familien på fire. Men hverdagen vil bli annerledes - nå vil han pendle i regionen fra mandag til torsdag, med langhelg hjemme. På plattform hadde han fire uker hjemme.

– Det blir en omveltning, ikke minst for kona. Hun må ta mesteparten hjemme nå, konstaterer han.

Et sjokk

Fiskum har vært på Finn og sjekket ut markedet for sveisere. Det er mulig å få seg jobb, men man må være villig til å flytte på seg. Hvordan det vil gå med kollegene som også mister jobben, vet han ikke.

–Det virker ikke som dere har snakket mye om dette?

–Nei, det stemmer nok det. Det er veldig ferskt. Og så tror jeg det er mange som ikke innser at det er slutt.

LES OGSÅ: 200 blir permittert

– Hva synes du om prosessen?

– Helt bra har den jo ikke vært når jeg leser om det i avisa først, det var et sjokk. Men jeg håper det bare er et spørsmål om tid før jeg er tilbake.

 
På forsiden nå