Spillet «Fun Run 2» er nå den mest nedlastede appen for Iphone i seks land, blant annet Singapore og Israel, viser en oversikt fra nettstedet App Annie.

I USA ligger spillet på andreplass over de mest nedlastede appene, foran blant annet Apples egne programmer Imovie og Pages.

Selskapet Dirtybit ble startet høsten 2011 av Nicolaj Broby Petersen og Erlend Børslid Haugsdal, som begge studerte datateknikk ved NTNU. Senere ble en tredje klassekamerat, Martin Nybø Vagstad, med på eiersiden.

Deres første spill, «Fun Run» som ble lansert i 2012, er nå lastet ned 45 millioner ganger, ifølge DN.no.

Oppfølgeren «Fun Run 2» har blitt last ned flere millioner ganger de første seks dagene etter det ble lansert i forrige uke.

– Innen tolv timer etter lansering havnet vi på Apples topp av nedlastede gratis apper i USA. Dette er den mest attraktive listen å ligge på. I løpet av fredag ettermiddag hadde vi klatret til andre plass, og der har vi vært siden, sier Aurora Klæboe Berg, markedsdirektør i Dirtybit, til DN.no.

Små søte dyr

Ifølge Berg er spillopplevelsen i «Fun Run 2» basert på forgjengeren. Det dreier seg om kappløp med små søte dyr som løper fra venstre til høyre, og selskapet tjener penger på at spillerne kjøper gullpenger eller bonuser inne i spillet.

Åtte personer jobber nå i selskapet, som har flyttet hovedkontoret fra Trondheim til Bergen.

I 2013 hadde selskapet inntekter på 23,1 millioner kroner, og et resultat før skatt på 16,7 millioner kroner.

Bertheussen med bilspill

Den tidligere NTNU-studenten Håkon Bertheussen har også lansert sitt nye spill, «Race Day - Multiplayer Racing», som han og tre kolleger i selskapet Bertheussen IT står bak.

Ifølge Trondheim Tech var bilspillet var i en periode på andreplass over de mest nedlastede appene i racing-kategorien for Iphone i USA, men har etter hvert falt på listene.

I Norge og Sverige er appen på andreplass i racing-kategorien, mens de i USA har falt til en 19. plass, ifølge App Annie.