Administrerende direktør i TOBB, Torbjørn Sotberg, sier fusjonen vil bli endelig på ekstraordinære generalforsamlinger i de to selskapene så fort det praktisk lar seg gjøre.

– Gjennom denne fusjonen vil vi styrke posisjonen som et samlet sterkt regionalt boligbyggelag i hele Midt-Norge. Da vil vi få bedre kapasitet, flere ressurser og bedre systemer å bruke i årene fremover, sier Sotberg.

Hovedkontor i Trondheim

Etter fusjonen vil det nye boligbyggelaget har mer enn 57 000 medlemmer og 26 000 boliger under sin forvaltning og en organisasjon på ca. 110 personer. Torbjørn Sotberg sier det nye selskapet vil ha hovedkontor i Trondheim, og avdelingskontorer på Levanger og i Namsos. Medlemmene i Namsos boligbyggelag vil etter fusjonen få forkjøpsrett på boliger i hele Trøndelag, og gjennom avtalene TOBB har vil de også få tilgang til boliger i alle landets universitetsbyer.

Styreleder i TOBB, Berit Tiller, sier i en pressemelding at fusjonen er en viktig milepæl for utviklingen av virksomheten i Midt-Norge.

– Boligbygging- og forvaltning er de viktigste formålene for våre boligbyggelag, og dette krever at vi samles om en sterk organisasjon med faglig bredde og tilstrekkelig finansiell posisjon og størrelse for å lykkes fremover i vår regionen, sier Tiller.

Positiv prosess

Styreleder i Namsos boligbyggelag, Tor Jørgen Olsen, sier gjennom en felles pressemelding at fusjonsprosessen har vært meget positiv.

– Vi ser at boligbyggelagene må søke mot en mer effektiv drift innenfor sine virksomhetsområder og samhandle der det er naturlig. Vi ser dette som fordelaktig for våre medlemmer, både med tanke på fremtidige byggeprosjekter og tilbud om nye tjenester, sier Olsen.