Friele skal redde lefseproduksjonen

Kaffe-kongen fra Bergen investerer i Lierne.

Herman Friele investerer penger i et nytt lefsebakeri i Lierne.  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

Fra sommeren skal ikke lenger Orkla-eide Lierne bakeri produsere li-lefse og klenning. Da blir bakeriet nedlagt og rundt 80 ansatte mister jobben.

Men lefsegründer John Helge Inderdal er i gang med å bygge et nytt bakeri under navnet Drømmebakeriet. Onsdag melder Trønder-Avisa at Herman Friele går inn som investor.

Dermed er det nye bakeriet fullfinansiert.

LES OGSÅ: Orkla kvitter seg med lefsebakeriet

Ble rikere på salg

Herman Friele er mangeårig ordfører i Bergen og har vært viktig i oppbyggingen av Kaffehuset Friele. I fjor solgte familien kaffevirksomheten til det nederlandske konsernet D.E. Master Blenders, og gevinsten ble rundt 445 millioner kroner.

Nå bekrefter Friele overfor Trønder-Avisa at han skyter penger inn i et nytt bakeri i Lierne.

- Vi har samarbeidet med John Helge Inderdal for å se om muligheten for å ta dette prosjektet videre er til stede, og den muligheten ser vi nå. Inderdal er dyktig, og vi har hatt en god dialog, sier han.

LES OGSÅ: Vil kjøpe tilbake Lierne lefsebakeri

2500 kvm fabrikk

Avtalen ble signert tirsdag, men partene har ikke villet gå ut med tall. Også et par lokale investorer har skutt inn penger.

Drømmebakeriet-gründer John Helge Inderdal er i gang med planleggingen av en fabrikk på 2500 kvadratmeter. Inderdal har tidligere uttalt at det nye bakeriet skal kunne produsere fra sommeren av.

LES OGSÅ: Gründeren vil starte røyeoppdrett

Lierne bakeri er en hjørnesteinsbedrift i Lierne. Orklas beslutning om å legge ned bakeriet falt mange tungt for brystet i fjor. Konsernet flytter produksjonen av Vestlandslefsa til sitt anlegg på Stranda på Sunnmøre.

På forsiden nå