Arbeideravisa sliter

Arbeideravisa har verken ny redaktør eller utvidet aksjekapital på plass. Styreformannen frykter for fremtiden.

Saken oppdateres.

– Akkurat nå er det femti prosents sjanse for at vi overlever. Vi skal både ha inn mer penger og en ny redaktør på plass innen kort tid, sier styreformann i Arbeideravisa, Arne Byrkjeflot.

– Nå gjelder det for dem som vil ha en nummer to-avis i Trondheim. Vi må ha utvidelsen av aksjekapitalen på plass frem til styremøtet 10. april, sier han.

Trenger 1,2 mill

Arbeideravisa ønsker å utvide aksjekapitalen med 1,6 millioner kroner, men trenger 1,2 millioner kroner for å være sikret videre drift. Uten denne utvidelsen er det over og ut.

– Vi må komme oss gjennom det første året. Foreløpig har vi oppnådd målet for antall abonnenter og annonseinntekten er litt under målsettingen. Bare løssalget er fortsatt for dårlig, sier han.

Etter det første driftsåret mener styreformannen at de oppfyller kravene til å få pressestøtte.

– Med pressestøtte tåler vi ganske mye. I dag er det mer usikkert, sier han.

Ny profil

Selv om søknadsfristen for ny sjefredaktør er gått ut, er det ingen klar kandidat til å overta etter Charles Utvik når han forsvinner i juni.

– Vi har søkere, men ønsker å snakke med flere. Dette er en utfordrende jobb, sier Byrkjeflot.

– Dere har ikke satt dagsorden eller blitt det debattforumet dere ønsket å bli?

– Nei, vi har nok ikke det. Det skyldes nok også de små ressursene, men jeg tror det er mulig å få til mer med det vi har. Når aksjeutvidelsen er på plass og en ny redaktør setter sitt stempel på den nye Arbeideravisa, håper styreformannen på støtte fra Fritt Ord.

– De har antydet at de er interessert i å støtte oss både med redaksjonell satsning og med markedskampanjer i en overgangsfase, sier Byrkjeflot.

 
        
            (Foto: KRISTIN RØDLAND)

  Foto: KRISTIN RØDLAND

På forsiden nå